Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ 2014
«Ο λαός μπορεί αν συνειδητοποιήσει τη δύναμή του»

Ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλάει στην εκδήλωση
Ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλάει στην εκδήλωση
Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, νεολαίων της ΚΝΕ, αγωνιστών, φίλων και απογόνων της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και παρά τις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα κόντρα στα αντιλαϊκά μέτρα και στον προϋπολογισμό σφαγής του λαού την ίδια μέρα το απόγευμα, τιμήθηκε, η επέτειος της Ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοπόταμου, στην εκδήλωση που οργάνωσαν η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) και η ΕΠ Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ, την Κυριακή 7/12/204.

Οι αγωνιστές και οι φίλοι, νέοι και άλλοι εργαζόμενοι απ' όλη την Ελλάδα, έφθασαν με πολλές δεκάδες πούλμαν και ΙΧ με τα Λάβαρα της ΕΑΜικής Αντίστασης και τις κόκκινες σημαίες. Στην εκδήλωση μίλησε ο σ. Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και χαιρέτισε από μέρους της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ το μέλος της διοίκησης Γιάννης Ζαγγανάς. Τραγούδια της Αντίστασης ακούστηκαν από τη χορωδία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Λάρισας.

Η εκδήλωση έκλεισε με την έγκριση ψηφίσματος με τις θέσεις και τα αιτήματα της ΕΑΜικής Αντίστασης. Ανάμεσα στα άλλα, καταγγέλλεται η ανιστόρητη επιχείρηση πλαστογράφησης της αληθινής Ιστορίας του Β' Παγκόσμιου Πολέμου με τη συκοφάντηση και την υποβάθμιση της συμβολής του Κόκκινου Στρατού και της ΕΣΣΔ, αλλά και των αντιστασιακών κινημάτων της Ευρώπης, όπου πρωταγωνίστησαν τα Κομμουνιστικά Κόμματα, όπως στην ΕΑΜική Αντίσταση της οποίας το ΚΚΕ ήταν ο εμπνευστής, καθοδηγητής και οργανωτής της. Καταδικάζεται, επίσης, η Ευρωπαϊκή Ενωση γιατί έχει κάνει κυρίαρχη ιδεολογία της τον αντικομμουνισμό και τιμά τους συνεργάτες των κατακτητών - φασιστών.

Μαζικότατη ήταν και φέτος, η συμμετοχή αγωνιστών και φίλων της Αντίστασης και του ΔΣΕ στην εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στο Γοργοπόταμο
Μαζικότατη ήταν και φέτος, η συμμετοχή αγωνιστών και φίλων της Αντίστασης και του ΔΣΕ στην εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στο Γοργοπόταμο
Οσον αφορά τη χώρα μας, καλείται η ελληνική πολιτεία να υλοποιήσει, στην πράξη, τις κατά καιρούς αποφάσεις για την ηθική και υλική αποκατάσταση των αγωνιστών. Να διδάσκεται η αληθινή Ιστορία της Αντίστασης στα σχολεία και τη νεολαία. Να δημιουργηθεί Μουσείο ΕΑΜικής Αντίστασης στην Αθήνα. Να κατασκευασθεί Μνημείο του Αρη Βελουχιώτη και του Στέφανου Σαράφη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στην Αθήνα. Να αποκατασταθεί το παράνομο Τυπογραφείο του ΕΑΜ, που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Καλλιθέας, και να δημιουργηθεί στο χώρο Μουσείο ΕΑΜικού Τύπου. Να επαναχορηγηθεί στους δικαιούχους, το ελάχιστο έστω, αντιστασιακό επίδομα που έχει περικοπεί. Να διεκδικηθούν από την κυβέρνηση, εδώ και τώρα, οι γερμανικές αποζημιώσεις κ.τ.λ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ