Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΑΣΚΕΨΗ «ΣΤΗΡΙΞΗΣ» ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Χαιρετίζει την «ενίσχυση της παραγωγικότητας»

Τα «μαχαίρια» που «ακονίζουν» τα μονοπώλια για να βάλουν στο χέρι τον πλούτο του αφγανικού λαού αντανακλά το Τελικό Ανακοινωθέν της διάσκεψης του Λονδίνου για το Αφγανιστάν.

Καθαρά αναφέρει ότι «οι συμμετέχοντες καλωσόρισαν τα σχέδια της αφγανικής κυβέρνησης για να ενισχύσει την παραγωγικότητα, να αυξήσει την κινητικότητα του εγχώριου εισοδήματος, να προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα, να τονώσει την ανάπτυξη και τις ευκαιρίες απασχόλησης». Συμφώνησαν δηλαδή όλοι ότι πρέπει να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις αναγκαίες για να αντλούν υπερκέρδη οι πολυεθνικές που θα επενδύσουν στη χώρα.

Αναδεικνύοντας και τους λόγους για τους οποίους η «ασφάλεια» της χώρας ανησυχεί τόσο τη διεθνή κοινότητα, η Διάσκεψη επισήμανε ότι η ασφάλεια είναι προαπαιτούμενο για τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της χώρας, επισημαίνοντας: «Η διαδικασία συμφιλίωσης της οποίας ηγούνται οι Αφγανοί και η οποία τους ανήκει, πρέπει να χαρακτηρίζεται από διαφάνεια και όχι από αποκλεισμούς, αντιπροσωπεύοντας τα νόμιμα συμφέροντα όλων των Αφγανών, συμπεριλαμβανομένων και των γυναικών». Ιμπεριαλιστικά κέντρα και μονοπώλια αγωνιούν για τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς, στο όνομα του «υγιούς ανταγωνισμού» από τον οποίο προσδοκούν να ωφεληθούν, ενώ επιμένουν στην ένταξη γυναικών στην παραγωγή, προσδοκώντας μεγαλύτερη δεξαμενή φτηνών εργατικών χεριών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ