Σάββατο 29 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση
Με τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοφ, συναντήθηκε χτες, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό.

Ο Δ. Κουτσούμπας ενημέρωσε το Ρώσο πρέσβη για τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ σχετικά με τις κοινωνικο-οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, καθώς και για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας. Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως ο δρόμος των κυρώσεων, που έχει λάβει η ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας και τον οποίο ακολουθεί και η ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνον δε βοηθάει στην επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, που έχει προκληθεί μετά την ανοιχτή επέμβαση των ΗΠΑ και της ΕΕ στην Ουκρανία, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία, αλλά είναι και σε βάρος λαϊκών στρωμάτων, όπως των αγροτών που ενδιαφέρονται για τις εξαγωγές των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη Ρωσία.

Από τη μεριά του, ο Α. Μάσλοφ αναφέρθηκε στις μεγάλες, ιστορικές και πολιτιστικές σχέσεις φιλίας μεταξύ των δύο λαών και σημείωσε την ανάγκη παραπέρα εμβάθυνσής τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Βλαντιμίρ Μαϊστρένκο, υπεύθυνος Τύπου και για τα πολιτικά ζητήματα της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, και ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ