Κυριακή 30 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση» για δημοτική αρχή - στήριγμα στη λαϊκή πάλη

Σήμερα η επανάληψη του β' γύρου των δημοτικών εκλογών

Από περιοδεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τον υποψήφιο δήμαρχο Καισαριανής, Ηλία Σταμέλο
Από περιοδεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τον υποψήφιο δήμαρχο Καισαριανής, Ηλία Σταμέλο
Ανοίγουν σήμερα οι κάλπες στην Καισαριανή για την επανάληψη του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών, με τη συμμετοχή του ψηφοδελτίου που στηρίζει το ΚΚΕ, του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με υποψήφιο δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο.

Τη δημοτική αρχή, εκτός από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», διεκδικεί και η παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στους δύο μήνες που βρέθηκε στο τιμόνι του δήμου, απέδειξε ότι αποτελεί πιστό και υπάκουο υπηρέτη της λογικής του «δήμου - επιχείρηση με δημότες - πελάτες».

Επιβεβαιώνεται ότι το πραγματικό δίλημμα για το λαό της Καισαριανής σήμερα, είναι αυτό που έθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» από την πρώτη στιγμή που δικαιώθηκε από το εκλογοδικείο η ένστασή της για το αποτέλεσμα των εκλογών στις 18 Μάη και αποφασίστηκε η συμμετοχή της στο β' γύρο, σύμφωνα με την πραγματική θέληση του λαού της πόλης: Ο λαός της Καισαριανής με την ψήφο του σήμερα έχει την ευκαιρία να έχει μια δημοτική αρχή στήριγμα στην πάλη του και όχι μία ακόμα δημοτική αρχή της υποταγής και της αντιλαϊκής διαχείρισης.

Δημοτική αρχή - στήριγμα στην πάλη του λαού...

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τον καισαριανιώτικο λαό να κάνει ακόμα ένα βήμα μπροστά, να εμπιστευθεί τις δυνάμεις του ΚΚΕ. Τον τελευταίο μήνα η πόλη οργώθηκε από μέλη και φίλους του ΚΚΕ για να φτάσει παντού το κάλεσμα στήριξης, ώστε να αναδειχθεί σήμερα αγωνιστική δημοτική αρχή, αποκούμπι στην πάλη του λαού. Σπίτι το σπίτι, μαγαζί το μαγαζί, με συσκέψεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες στις γειτονιές. Από τη μεγάλη συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο της ΝΗΑΡ ΗΣΤ, με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, μέχρι την κατάμεστη παρά τη βροχή κεντρική πλατεία την περασμένη Πέμπτη, για να ακουστεί παντού ότι ο λαός της Καισαριανής δεν έχει ανάγκη από άλλον ένα διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ξέρουν καλά οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα ότι με τους κομμουνιστές στη διοίκηση του δήμου, έχουν άλλον ένα σύμμαχο στην πάλη τους για τα οξυμένα προβλήματά τους. Μια δημοτική αρχή που μαχητικά θα συγκρούεται με την κυβέρνηση και την αντιλαϊκή πολιτική.

Στην Καισαριανή υπάρχει εμπειρία από τους κομμουνιστές δημάρχους. Πίσω από κάθε κατάκτηση, από κάθε ουσιαστικό μέτρο είναι γραμμένο το όνομα του Λ. Μανωλίδη, του Π. Μακρή, του Γ. Κατημερτζή. Μπήκαν μπροστά στον αγώνα του λαού και απέσπασαν λύσεις, χωρίς να υπολογίζουν διώξεις και απειλές, χωρίς να υποτάσσονται στο «εφικτό». Στα ίδια χνάρια βαδίζουν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οπως σημειώνει στη διακήρυξή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της πάλης για:

  • Πλήρη κρατική χρηματοδότηση, που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των δήμων.
  • Την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από τη βαριά φορολογία και τα χαράτσια, τη στήριξη των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων που κλείνουν τα μαγαζιά τους, των παιδιών στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς.
  • Για να μη μείνει οικογένεια χωρίς ρεύμα. Να μην προχωρήσει κανένας πλειστηριασμός στις λαϊκές κατοικίες και μαγαζιά.
  • Για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημόσιων κοινωνικών δομών (Βρεφικοί - Παιδικοί Σταθμοί, «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΑΠΗ κ.λπ.). Εξασφάλιση της λειτουργίας τους με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και μόνιμο προσωπικό.
  • Την υπεράσπιση της σταθερής εργασίας για όλους, τη στήριξη των εργαζομένων ενάντια στη λεγόμενη «αξιολόγηση» και τις απολύσεις, ενάντια στην επέκταση της προσωρινής ελαστικής απασχόλησης με μισθούς πείνας.
  • Εργα και υποδομές που έχει πραγματικά ανάγκη ο λαός και θα βελτιώνουν την καθημερινότητα στην πόλη.
  • Την προστασία των ελεύθερων χώρων και των δασών από την εμπορευματοποίηση.
...όχι διαχείρισης σε βάρος του

Ομως, οι Καισαριανιώτες έχουν πείρα και από τη διοίκηση του δήμου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη σύντομη τωρινή θητεία του (γιατί υπάρχουν και τα αντιλαϊκά πεπραγμένα από προηγούμενες διοικήσεις του) κατάφερε να δώσει δείγματα γραφής: Ακολουθεί τα χνάρια των προκατόχων του, αντάξιος του κόμματός του, που διεκδικεί να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Στην οικονομική επιτροπή εισηγήθηκε τον προϋπολογισμό της προηγούμενης δημοτικής αρχής, όπως έκανε και η Ρ. Δούρου στην Περιφέρεια. Μάλιστα, στις προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για ανακούφιση των πιο φτωχών στρωμάτων του πληθυσμού από τα δημοτικά τέλη, απάντησε αρνητικά, επικαλούμενος την ενδεχόμενη απόρριψη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Στα αζήτητα, λοιπόν, η λαϊκή πάλη, η διεκδίκηση και η... «σύγκρουση με το μνημονιακό κράτος».

Οι εργαζόμενοι έχουν συμφέρον από δήμαρχο - μαχητή

Με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στη διοίκηση του δήμου, ο λαός της Καισαριανής μπορεί να στείλει μήνυμα σε όσους τον θέλουν εγκλωβισμένο, στριμωγμένο στην κυρίαρχη πολιτική. Μήνυμα χειραφέτησης και αντεπίθεσης, αποφασιστικότητας και οργάνωσης της πάλης. Εχει την ευκαιρία να δείξει ότι δε στριμώχνεται στα διάφορα αντιλαϊκά σενάρια διαχείρισης της μιζέριας του. Ούτε στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές για λογαριασμό των μεγαλοεπιχειρηματιών ούτε στις αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να διαπραγματευτεί προς όφελός του. Οι σημερινές εκλογές είναι άλλη μια ευκαιρία να ηττηθούν οι αστικές δυνάμεις, οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει έναν ακόμα δήμο για να γεμίσει τις βαλίτσες του στα ταξίδια και τις συναντήσεις με τα λόμπι των επιχειρηματιών.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι επαγγελματίες της Καισαριανής, ο λαός της Αττικής θέλουν έναν ακόμη δήμαρχο μαχητή, στήριγμα στον αγώνα, πρωτοπόρο, ασυμβίβαστο και ακούραστο στην υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων!

Ας μην πάει χαμένη αυτή η ευκαιρία!


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org