Σάββατο 29 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παραπέμπονται 14 για το Βατοπέδι

Δεκατέσσερα πρόσωπα παραπέμπονται οριστικά και αμετάκλητα με βούλευμα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, που ξεκινά από το 2008. Ανάμεσά τους είναι ο ηγούμενος της Μονής, Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η Αικ. Πελέκη, οι δικηγόροι Διον. και Δ. Πελέκης και ακόμα 9 άτομα. Το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του ΑΠ κατά του βουλεύματος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη τα 14 άτομα. Υποστήριζε ότι το επίμαχο βούλευμα έχει αντιφάσεις, ελλείψεις και λογικά σφάλματα.

Με το ίδιο βούλευμα έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), Π. Παπαγεωργίου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ, Κ. Γκράτσιος, και ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ, Γ. Μητρόπουλος. Επίσης, έχουν παραπεμφθεί ο πρώην γγ του τότε υπουργείου Γεωργίας, Κ. Σκιαδάς, και η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Σ. Μαντέλη. Ακόμη, θα δικαστούν μαζί πρώην και νυν στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ).

Το παραπεμπτικό βούλευμα αποδίδει κατά περίπτωση κατηγορίες ηθικού ή φυσικού αυτουργού σε πράξεις απιστίας και ψευδείς βεβαιώσεις, σχετικά με τις ανταλλαγές ακινήτων, και συγκεκριμένα της λίμνης Βιστονίδας και παρόχθιες εκτάσεις, με άλλα ακίνητα - «φιλέτα» του Ελληνικού Δημοσίου. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση έχει απασχολήσει δύο εξεταστικές επιτροπές της Βουλής (2008 και 2010) και μια προανακριτική (2011).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ