Σάββατο 29 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τουρκικές προκλήσεις και μονάδες στα σύνορα

Την ώρα που οι αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας ετοιμάζονται για διαβουλεύσεις σε ανώτερο επίπεδο, έχουμε συνέχιση προκλήσεων από τουρκικής πλευράς.

Συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψη, προχτές, του Ελληνα υπουργού Αμυνας, Ν. Δένδια, στο Καστελόριζο, Τούρκοι ελεγκτές του εναέριου χώρου κάλεσαν, μέσω των συστημάτων επικοινωνίας, το πλήρωμα του ελικοπτέρου που τον μετέφερε στο νησί να απομακρυνθεί γιατί «πετάει σε τουρκικό εναέριο χώρο»! Το πλήρωμα του ελικοπτέρου δεν απάντησε στην τουρκική κλήση. Την ώρα, δε, που ο Δένδιας προσγειωνόταν στο νησί δύο τουρκικά F-16 προσέγγισαν την περιοχή, χωρίς ωστόσο να προχωρήσουν σε παραπέρα ενέργειες.

Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται ότι η εν λόγω τουρκική πρόκληση έχει τη σημασία της και σηματοδοτεί ότι η Αγκυρα κλιμακώνει την «παρέμβασή» της στο Καστελόριζο. Αλλωστε, το νησί μαζί με τις νησίδες Στρογγύλη και Ρω αποτελούν τα απώτατα ανατολικά όρια της ελληνικής επικράτειας, στρατηγικά σημεία για τα οποία υπάρχουν τριβές με την Τουρκία.

Σε αυτήν ακριβώς την περιοχή (όπως επιβεβαιώθηκε κατά την επίσκεψη του Δένδια στην ευρύτερη περιοχή της Ρόδου όπου παρατήρησε και στρατιωτική άσκηση) στάλθηκε να περιπολεί η πυραυλάκατος «ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ», πλοίο με ενισχυμένες δυνατότητες που θεωρείται στη γλώσσα του Πολεμικού Ναυτικού «φρεγάτα τσέπης». Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει προώθηση και άλλων μάχιμων μονάδων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ