Σάββατο 29 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ο αγώνας του ΔΣΕ διδάσκει και εμπνέει

Εκδήλωση για τον καπετάν Ανάποδο και τον καπετάν Ευβοιώτη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή

Από την εκδήλωση στο Μαντούδι. Στο βήμα ο Κ. Μπασδέκης
Από την εκδήλωση στο Μαντούδι. Στο βήμα ο Κ. Μπασδέκης
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 23/11 η εκδήλωση των Οργανώσεων Εύβοιας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τον Θύμιο Καψή (καπετάν Ανάποδο) και τον Γιώργη Βλαχούτσικο (καπετάν Ευβοιώτη). Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, στο κλειστό του Μαντουδίου, ήταν ο Κ. Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς, ενώ χαιρέτησε η Γεωργία Πύθουλα, Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής της ΚΝΕ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Γιώργης Μωραϊτης, αντιπροέδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, ασυρματιστής του ανεξάρτητου Τάγματος του ΔΣΕ στην Εύβοια.

Η εκδήλωση «έκλεισε» με μουσικό πρόγραμμα, ενώ στο πλαίσιό της λειτουργούσε έκθεση φωτογραφικού υλικού.

Στην ομιλία του ο Κ. Μπασδέκης, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Εχει μια ιδιαίτερη σημασία η σημερινή εκδήλωση, αφού είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα αντίστοιχων εκδηλώσεων που αφορούν στην ταξική πάλη, σε μια πορεία για τα 100χρονα του Κόμματός μας το 2018.

Εχει, όμως, μεγαλύτερη σημασία να αναδειχτεί μέσα από τούτη την εκδήλωση ότι ο ηρωικός αγώνας του μικρού αυτού τμήματος των ανταρτών του ΔΣΕ που έδρασε στην Εύβοια είναι μέρος και συμπληρώνει το μεγάλο αγώνα του ΔΣΕ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, που συνεχίζει να μας διδάσκει, να μας εμπνέει και να φωτίζει κάθε πτυχή της πολιτικής μας δράσης και σήμερα.


Ο καπετάν Ανάποδος και οι σύντροφοί του είχαν επίγνωση των δυσκολιών που θα αντιμετώπιζαν ερχόμενοι στην Εύβοια, είχαν απόλυτη συναίσθηση των κινδύνων που θα συναντούσαν εδώ και, όμως, ούτε μια στιγμή δεν μπήκε σε δίλημμα η επιλογή τους.

Ο δίχρονος αγώνας τους επιβεβαιώνει ότι καμία δυσκολία, ούτε ο αρνητικός σε βάρος τους συσχετισμός δύναμης, δε στάθηκε ικανή να τους οδηγήσει σε συνθηκολόγηση. Η θυσία τους δείχνει την ακλόνητη - αταλάντευτη πίστη τους στα υψηλά ιδανικά, στις αρχές και τις αξίες του ΚΚΕ, στην πίστη ότι το δίκιο είναι με το μέρος τους, είναι με το λαό».

Επίσης πρόσθεσε: «Σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε, βασανιστικά, επίπονα και επίμονα τη μελέτη της Ιστορίας του Κόμματος και του διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος.

Το Κόμμα μας είναι το μόνο που μελετά την Ιστορία του, όχι μόνο για να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που ενδεχόμενα δεν έχουν απαντηθεί μέχρι σήμερα αλλά για να βγάλει συμπεράσματα, να διορθώνει τα λάθη του, να επεξεργάζεται τη στρατηγική του».

Κλείνοντας, στην ομιλία του ο Κ. Μπασδέκης τόνισε: «Η παρουσία μας σήμερα εδώ είναι μια απόδειξη ότι ο αγώνας του ΔΣΕ, οι σκοποί του παραμένουν ζωντανοί, ανίκητοι και ότι άξιοι συνεχιστές είναι έτοιμοι να γράψουν νέες σελίδες δόξας και ηρωισμού στα χρόνια που έρχονται.

Η σημερινή εκδήλωσή μας ας μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας, όχι ως μια ακόμη εκδήλωση στις τόσες άλλες ή ένα προσκύνημα αλλά ως μια σελίδα στην αγωνιστική μας ζωή και δράση, που θα μας υπενθυμίζει αδιάκοπα ότι έχουμε χρέος να βαδίζουμε το δρόμο του αγώνα χωρίς αναστολές. Σταθερά μπροστά. Να μην κάνουμε πίσω στις δυσκολίες. Να θυμόμαστε πάντα, σε κάθε δύσκολη στιγμή την παλικαριά των μαχητών του Ανεξάρτητου τάγματος Εύβοιας του ΔΣΕ. Να μη χάνουμε το δρόμο μας και τη φιλοδοξία μας να φτάσουμε ως το τέλος του δρόμου, πιστοί και αφοσιωμένοι στην υπόθεση του σοσιαλισμού και της επανάστασης».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org