Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να μην περάσει η προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών

Από μαζική κινητοποίηση της προηγούμενης βδομάδας
Από μαζική κινητοποίηση της προηγούμενης βδομάδας
Την επίδειξη αυταρχισμού απέναντι στις μαθητικές κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο Κρήτης, την προσπάθεια ποινικοποίησης με την κλήση διευθυντών σχολείων στα αστυνομικά τμήματα για καταθέσεις καταδικάζει η Κομματική Οργάνωση Ηρακλείου του ΚΚΕ. Παράλληλα, χαιρετίζει τους χιλιάδες μαθητές σε όλο το νομό που θαρρετά βαδίζουν το δρόμο του αγώνα, ενάντια στο «Νέο Λύκειο», στην «Τράπεζα Θεμάτων» και διεκδικούν τη μόρφωση και τη ζωή που τους αξίζει. «Επί 4 βδομάδες οι μαθητές με υποδειγματικές, μαζικές και δημοκρατικές διαδικασίες αποφασίζουν την οργάνωση και περιφρούρηση του αγώνα τους με όποιες μορφές κρίνουν σκόπιμες, παρά τις απειλές και την κινητοποίηση διαφόρων μηχανισμών έξω από τα σχολεία. Θορυβημένη ακριβώς για αυτούς τους λόγους η κυβέρνηση προχώρησε ένα βήμα παραπέρα: Με την αξιοποίηση της εισαγγελικής παρέμβασης στοχεύει στην τρομοκράτηση και ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων», τονίζεται στην ανακοίνωση, με την οποία καλούνται τα εργατικά σωματεία, οι σύλλογοι, οι Λαϊκές Επιτροπές, οι μαζικοί φορείς εκπαιδευτικών και γονιών, φοιτητές και σπουδαστές να εκφράσουν αποφασιστικά την αλληλεγγύη τους.

Η εισαγγελική παρέμβαση στα σχολεία που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με τους μαθητές να δηλώνουν πιο αποφασισμένοι και την πλειοψηφία των γονιών να στέκεται στο πλευρό τους. Την Τρίτη, εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ, της Ενωσης και της Ομοσπονδίας Γονέων, έκαναν παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Αστυνομική Διεύθυνση και στην εισαγγελέα.

Η ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων καταδικάστηκε και από το χτεσινό απεργιακό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο, με τους μαθητές να προπορεύονται, ενώ έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ