Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΥΠΠΟΑ
Σε ομηρία και ανασφάλεια οι εργαζόμενοι

Υπόμνημα προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ κατέθεσαν οι δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) στα σωματεία του ΥΠΠΟΑ, καταγγέλλοντας το νέο Οργανισμό του υπουργείου «που οδηγεί στην πλήρη διάλυση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Αποσκοπεί στην περαιτέρω μείωση του προσωπικού των ήδη υποστελεχωμένων υπηρεσιών, στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. Προωθεί το πέρασμα των περιφερειακών υπηρεσιών σε Δήμους και Περιφέρειες και την εκχώρησή τους τελικά σε ιδιώτες για «αξιοποίηση» με τη μάσκα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και των «φιλανθρωπικών» ιδρυμάτων. Δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε με κάθε τρόπο ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του λαού μας. Θα υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα, τη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, ενάντια στις ελαστικές μορφές απασχόλησης».

Οπως επισημαίνουν: «Εκτός από τα άλλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την εφαρμογή του νέου Οργανισμού, υπάρχουν και δύο που αποτελούν πραγματική πρόκληση και απαιτούμε να δοθεί άμεση λύση τώρα. Ειδικότερα: Παραμένουν απλήρωτοι εκατοντάδες συμβασιούχοι σε δεκάδες έργα ΕΣΠΑ που είναι στον αέρα από 29 Οκτωβρίου (...)

Ακόμα, με τις προσωρινές τοποθετήσεις υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν τοποθετηθεί σε άλλο νομό από αυτόν που εργάζονταν ή δήλωσαν ότι επιθυμούν να εργαστούν και απορρίφθηκαν και οι αιτήσεις θεραπείας τους. Στην ουσία, οι συνάδελφοι αυτοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, αφού καλούνται να αλλάξουν τόπο κατοικίας και να μετακομίσουν μακριά από τις οικογένειές τους. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των αναγκαστικών μετακινήσεων από νομό σε νομό. Να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις θεραπείας. Καμία αναγκαστική μετακίνηση ούτε τώρα ούτε με τις τελικές τοποθετήσεις το 2015».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ