Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Διαμαρτυρία στο ΚΕΠΑ από τη ΣΕΑΑΝ Θεσσαλονίκης

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΚΕΠΑ της Πύλης Αξιού πραγματοποίησαν χτες το πρωί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων Θεσσαλονίκης μαζί με Λαϊκές Επιτροπές και Συλλόγους Γυναικών (μέλη της ΟΓΕ) της Τούμπας και του Ε' Διαμερίσματος. Κατήγγειλαν τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που μαζί με ΕΕ και ΔΝΤ κλιμακώνουν την επίθεση στα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους, πετσοκόβοντας μισθούς, συντάξεις επιδόματα, κατακρεουργώντας τα ποσοστά αναπηρίας. Απαίτησαν να καλύπτονται ολοκληρωμένα και στο σύνολό τους οι ανάγκες των αναπήρων και χρόνιων πασχόντων, χωρίς ποσοστά και περικοπές επιδομάτων.

Κατήγγειλαν ότι η αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα, το κόψιμο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης οδηγούν τους καρκινοπαθείς και τους χρόνιους πάσχοντες στον αργό θάνατο, καθώς όποιος δεν έχει να πληρώσει τα νέα χαράτσια δεν μπορεί να ακολουθήσει τη θεραπεία του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι καρκινοπαθείς που αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ΜΚΟ για να προμηθεύονται τα φάρμακά τους που είναι απαραίτητα για να ζήσουν και στοιχίζουν πανάκριβα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η Πρόνοια τους καθυστερεί τη θεώρηση του βιβλιαρίου με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν τις εξετάσεις τους που επιβάλλονται για τον υποχρεωτικό έλεγχο και την παρακολούθηση της υγείας τους.

Κάλεσαν τους γιατρούς - μέλη των επιτροπών να αρνηθούν να χρησιμοποιηθούν για λογαριασμό της κυβέρνησης και του κεφαλαίου στη σφαγή των δικαιωμάτων των ΑμεΑ. Να αντιταχθούν οργανωμένα σ' αυτά τα σχέδια και να συμβάλουν με την επιστημοσύνη τους στην αποκάλυψή τους. Να λειτουργήσουν στα πλαίσια των επιτροπών με κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες των αναπήρων και τις συνθήκες που βιώνουν αυτοί και οι οικογένειές τους, των άγριων περικοπών και ιδιωτικοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ