Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Καταστολή σε συγκέντρωση κτηνοτρόφων στην Αθήνα

Ανακοίνωση - καταγγελία από την ΠΑΣΥ

Τα ΜΑΤ επιτίθενται στους κτηνοτρόφους, έξω από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Phasma

Τα ΜΑΤ επιτίθενται στους κτηνοτρόφους, έξω από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Συγκέντρωση έξω από το κτίριο του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), έκαναν χτες το πρωί κτηνοτρόφοι από διάφορες περιοχές της χώρας.

Μεταξύ άλλων, διεκδικούν την αποπληρωμή των οφειλών της εξισωτικής αποζημίωσης, την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης του 2014 χωρίς περικοπές, τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ευλογιάς και του καταρροϊκού πυρετού και άλλα αιτήματα. Στην προσπάθειά τους να μπουν στο κτίριο του ΟΠΕΚΕΠΕ, ήρθαν αντιμέτωποι με δυνάμεις των ΜΑΤ, που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών. Ακολούθησε συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Γ. Καρασμάνη και πορεία προς τη Βουλή.

Με ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ «καταδικάζει την επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ στους κτηνοτρόφους στη συγκέντρωση που έγινε στην Αθήνα (...) Η απάντηση της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είναι τα ΜΑΤ, η κρατική καταστολή, ο εντεινόμενος αυταρχισμός. Νομίζουν ότι έτσι θα κάμψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις.

Δε θα μας λυγίσουν, δε θα μας τρομοκρατήσουν! Η οξύτητα των προβλημάτων, οι πολιτικές της ΕΕ και της συγκυβέρνησης είναι οι αιτίες που μας βγάζουν στους δρόμους του αγώνα για να παλέψουμε για την επιβίωσή μας. Η απάντηση των αγροτών και κτηνοτρόφων θα είναι αποστομωτική το επόμενο διάστημα με πρώτο σταθμό την πανελλαδική - πανεργατική απεργία την Πέμπτη 27 Νοέμβρη που θα ανταμώσουμε στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν την πρακτική της κρατικής καταστολής, των αγροτοδικείων που απλώνονται ξανά σε όλη τη χώρα, τις καταδίκες πρωτοπόρων αγωνιστών του εργατικού, αγροτικού και ευρύτερα λαϊκού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ