Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Τα δίνουμε όλα για να κερδηθεί η μάχη της αυριανής απεργίας!

Μεγαλώνει η ευθύνη των ταξικών δυνάμεων, κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία και την υπονόμευση από τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό

Η αυριανή, πανεργατική πανελλαδική απεργία είναι μια μάχη που πρέπει πάση θυσία να κερδηθεί. Κόντρα στις δυσκολίες και την υπονόμευση από την πλευρά του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, είναι κρίσιμο ζήτημα να καταγραφεί η διάθεση και η ετοιμότητα των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να δώσουν με ταξικούς όρους τη μάχη, για να μην περάσουν τα μέτρα που σχεδιάζουν κυβέρνηση - βιομήχανοι - τρόικα, σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα που συντρίβονται από τον ίδιο αντίπαλο: Τα μονοπώλια και τη στρατηγική τους, ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση και με ποιο μείγμα διαχείρισης αναλαμβάνει να την προωθήσει κάθε φορά.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε 67 συνολικά απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, στις 11 π.μ. στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά, στις 11 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Για την προπαγάνδιση της απεργίας, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, σωματεία, επιτροπές ανέργων και Λαϊκές Επιτροπές, έκαναν χτες μαζική εξόρμηση - κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην οδό Αριστοτέλους. Στη διάρκεια της κινητοποίησης άπλωσαν ένα γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου του ΙΚΑ, με το οποίο καλούσαν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Αγαλμα Βενιζέλου, σε αγώνα για «να σπάσουμε τα δεσμά της σύγχρονης σκλαβιάς, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μαζικά συνταξιούχοι, εργαζόμενοι από τους κλάδους των κατασκευών και το εμπόριο και άνεργοι που συσπειρώνονται στις επιτροπές ανέργων.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ, εκατοντάδες συνδικαλιστές και εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα, σε όλους τους κλάδους, έδωσαν και δίνουν μέχρι την τελευταία ώρα τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Αύριο το πρωί, η μάχη θα κορυφωθεί στις απεργιακές φρουρές και μετά στις απεργιακές συγκεντρώσεις, που πρέπει να βουλιάξουν κυριολεκτικά την Αθήνα και τις άλλες πόλεις.

Από την κινητοποίηση χτες στη Θεσσαλονίκη
Από την κινητοποίηση χτες στη Θεσσαλονίκη
Η απεργία αποτελεί σταθμό σε μια μάχη που χρειάζεται να κορυφωθεί, όπως ακριβώς τα αντιλαϊκά μέτρα που συζητάνε κυβέρνηση και τρόικα αποτελούν τον κρίκο μιας μακριάς αλυσίδας ανατροπών, που έρχεται από μακριά και θα γίνει προσπάθεια να επεκταθεί.

Από την πλευρά των εργαζομένων, η μάχη αυτή απαιτεί σταθερότητα και συνέπεια, σωστό προσανατολισμό, συσπείρωση δυνάμεων, διαρκή έγνοια για τη βελτίωση της λειτουργίας των συνδικάτων, ήττα της γραμμής του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, παλιού και νέου. Μ' αυτούς τους όρους δόθηκε η μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο και η πείρα του αξιοποιείται τώρα στην οργάνωση της απεργίας, αλλά και μετά από αυτή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σχέδιο για αγωνιστική συνέχεια μετά την πανεργατική απεργία (2/6/2018)
Αφετηρία νέων αγώνων η σημερινή πανελλαδική απεργία (16/7/2013)
Με ευθύνη στη μάχη για τον ταξικό γιορτασμό (14/4/2009)
Να κερδηθούν νέες δυνάμεις με τη γραμμή του ΠΑΜΕ (10/10/2008)
Ολοι με το ΠΑΜΕ! (11/12/2005)
Σήμερα νεκρώνουν τα γιαπιά (29/6/2005)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org