Σάββατο 22 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Συλλήψεις για «προετοιμασία δολοφονίας» του υπουργού Εξωτερικών

Τη σύλληψη τεσσάρων Παλαιστινίων (3 μελών της «Χαμάς») ανακοίνωσε το Ισραήλ, με την κατηγορία του «σχεδιασμού δολοφονίας» του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών, Αβίγκντορ Λίμπερμαν, με μια αντιαρματική ρουκέτα την ώρα που θα κατευθυνόταν προς το σπίτι του σε έναν εβραϊκό οικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη. Το σχέδιο της «Χαμάς» φέρεται να καταστρώθηκε στη διάρκεια της επιδρομής του Ισραήλ στην Παλαιστινιακή Λωρίδα της Γάζας το καλοκαίρι, ενώ έρχεται στην επιφάνεια τώρα, σε μια περίοδο που οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών είναι ιδιαίτερα τεταμένες με αφορμή την Πλατεία των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ.

«Δε διαθέτουμε πληροφορίες για το θέμα. Παρ' όλα αυτά υπογραμμίζουμε ότι οι ηγέτες της Κατοχής (σ.σ. του Ισραήλ), που ευθύνονται για τον φόνο γυναικών και παιδιών και για τη βεβήλωση ιερών τόπων, είναι νόμιμοι στόχοι για την αντίσταση», δήλωσε ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, ένας εκπρόσωπος της «Χαμάς».

Επίσης, χτες συγκρούσεις σημειώθηκαν στην Ιερουσαλήμ και άλλες πόλεις της Δυτικής Οχθης, ανάμεσα στις κατοχικές ισραηλινές δυνάμεις καταστολής και Παλαιστίνιους διαδηλωτές, ενώ, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, υπήρξαν δεκάδες τραυματίες από πυρά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ