Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Νέα κινητοποίηση σήμερα στο υπουργείο Παιδείας

Συμβολική κατάληψη της Πρυτανείας από το ΜΑΣ
Συμβολική κατάληψη της Πρυτανείας από το ΜΑΣ
«Τον αγώνα μας για δωρεάν σπουδές, για ολοκληρωμένη μόρφωση, για δουλειά με δικαιώματα δε θα τον σταματήσει κανείς». Με αυτό το σύνθημα αποτυπωμένο στο γιγαντοπανό που ανήρτησαν στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθήνας, φοιτητές - μέλη του ΜΑΣ έκαναν το πρωί συμβολική κατάληψη στο κτίριο. Σε μία κίνηση που δίνει απάντηση στη στάση της κυβέρνησης και της Πρυτανείας που εντείνουν την καταστολή. «Οι φοιτητές δεν τρομοκρατούνται. Θα παλέψουμε ακόμα πιο αποφασιστικά ενάντια στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στις σπουδές μας, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ», δήλωσαν.

Την ίδια στιγμή, την αντιλαϊκή πολιτική και την καταστολή καταδικάζουν οι φοιτητές μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και κινητοποιήσεις. Σήμερα Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας προχωρούν σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας. Δίνοντας απάντηση στον αυταρχισμό και την καταστολή που συνοδεύει μια πολιτική που υποχρηματοδοτεί την εκπαίδευση, αφήνει τις σχολές με λιγότερους καθηγητές, χωρίς το αναγκαίο προσωπικό και υποδομές, ανοίγει τις πόρτες στους επιχειρηματικούς ομίλους και τους εργολάβους, υποβαθμίζει την επιστημονική μόρφωση σε εφήμερη κατάρτιση και προετοιμάζει αποφοίτους για την ανεργία, για δουλειά χωρίς δικαιώματα.

Στο μεταξύ, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν, οι πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ κάνουν προσπάθειες να ανασκευάσουν τις προκλητικές δηλώσεις περί περιοδικής διεξαγωγής ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων κατά τμήματα, «ώστε να δοθεί επιτέλους η δυνατότητα στην πλειοψηφία των φοιτητών-τριών να αποφασίζουν όλοι απευθείας ως προς την εκάστοτε διακοπή των μαθημάτων που ορισμένοι προτείνουν κι επιτήδεια επιβάλλουν». Μία δήλωση που στρέφεται ενάντια στη συλλογική έκφραση των φοιτητών μέσα από τους φοιτητικούς τους συλλόγους. Χτες, η Πρυτανεία εξέδωσε νέα ανακοίνωση, στην οποία, χωρίς να παίρνει πίσω την πρόταση για τα «ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα», αναφέρει ότι «η πρόταση αυτή σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητεί τη νομιμότητα και τη χρησιμότητα των φοιτητικών συλλόγων, των οποίων η δράση μπορεί πάντοτε να είναι εποικοδομητική και υπ' αυτή την έννοια αξίζει μάλιστα να ενισχυθεί»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ