Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία!

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε σχόλιο για τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και τρόικας σχετικά με το συνδικαλιστικό νόμο, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία. Πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αντιδραστικές ανατροπές στο συνδικαλιστικό νόμο. Το δικαίωμα στην οργάνωση της πάλης, στη διεκδίκηση και την απεργία αποτελεί την ασπίδα των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα διαρκείας της κυβέρνησης και της ΕΕ και δεν τίθεται σε "διαπραγμάτευση".

Η ψήφιση πρόσθετων απαγορεύσεων στη συνδικαλιστική δράση αποτελούσε και αποτελεί σταθερό στόχο του ΣΕΒ και συνολικά του μεγάλου κεφαλαίου, που επιδιώκει να στηρίξει την ανάκαμψη και την κερδοφορία του πάνω στα ερείπια των εργατικών δικαιωμάτων.

Το ΚΚΕ καλεί τα εργατικά συνδικάτα, όλους τους εργαζόμενους, με πλατιά συσπείρωση και πρωτοβουλίες δράσης, να ορθώσουν τείχος προστασίας των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθερίων. Να μη συμβιβαστούν με το καθεστώς των χώρων εργασίας που θα λειτουργούν σε καθεστώς "γαλέρας", όπου θα βασιλεύει το δίκαιο του καπιταλιστή. Να συμμετέχουν μαζικά στην πανεργατική απεργία, στις 27 Νοέμβρη, καταδικάζοντας και αυτές τις αντιδραστικές μεθοδεύσεις κυβέρνησης και κεφαλαίου».

Η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να νομοθετήσει αντιδραστικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, σε συνεννόηση με την τρόικα. Οι αλλαγές αυτές εστιάζουν στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για τις απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς η προκήρυξη της απεργίας θα πρέπει να υπερψηφιστεί από το 50% + 1 των μελών του συνδικάτου, στην επαναφορά της ανταπεργίας («λοκ άουτ»), στην «επανεξέταση» της χρηματοδότησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων και στην αλλαγή στο καθεστώς των συνδικαλιστικών αδειών, που θα βάλει νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ