Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Προς ... αναβολή της αναβολής

Το ενδεχόμενο τελικά η ΚΕΔ να ορίσει διαιτητές και να μη γίνει πράξη η ματαίωση της αγωνιστικής δραστηριότητας στα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο όπως είχε ανακοινώσει αρχικά η ΕΠΟ φαντάζει πλέον πιο ορατό. Σημειώνεται πως η απόφαση είχε ληφθεί μετά την επίθεση από αγνώστους στο νυν παράγοντα της διαιτησίας (αντιπρόεδρος της ΚΕΔ) και πρώην διαιτητή Χριστόφορο Ζωγράφου, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία να ανακοινώνει αρχικά πως δε θα προχωρήσει στον ορισμό διαιτητών για τα παιχνίδια.

Αν και τυπικά το θέμα θα ξεκαθαρίσει στο προσεχές ΔΣ της Ομοσπονδίας που είναι προγραμματισμό για αύριο Πέμπτη, το μεγαλύτερο μέρος των εξελίξεων αναμένεται σήμερα μετά και τη συνεδρίαση των μελών της Super League που θα συζητηθεί και αυτό το θέμα. Σε αντίστοιχη χθεσινή συνεδρίαση της Λίγκας των ομάδων της β` κατηγορίας (Football League) ομόφωνα ψηφίστηκε υπέρ της επανέναρξης του πρωταθλήματος.

Εξελίξεις στη διαιτησία

Η διαιτησία βρέθηκε χθες στο επίκεντρο των εξελίξεων με την είδηση που βγήκε να αφορά την απόσυρση του Σκοτσέζου Χιου Ντάλας από το ρόλο του αρχιδιαιτητή και υπεύθυνου του ορισμού διαιτητών για τους αγώνες. Ο συγκεκριμένος που κλήθηκε το καλοκαίρι από τους αρμόδιους του ελληνικού ποδοσφαίρου να προσφέρει τις υπηρεσίες του για εξυγίανση του χώρου θα παραμείνει αρμόδιος για την εκπαίδευση και την επιμόρφωση των διαιτητών των δύο επαγγελματικών κατηγοριών. Η επίσημη τοποθέτηση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας για τις εξελίξεις ήταν ότι αυτό έγινε προκειμένου ο Χιου Ντάλας να «διαμορφώσει ο ίδιος πλήρη εικόνα και άποψη για το σύνολο των διαιτητών με βάση την απόδοσή τους».

Την ίδια ώρα, σύγχυση δημιουργήθηκε με φερόμενες δηλώσεις του Σκοτσέζου πρώην διαιτητή ότι δέχθηκε απειλές σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της αγγλικής «Sun». Υπενθυμίζεται, μάλιστα, ότι κάτι ανάλογο είχε αναφέρει και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γ. Σαρρής με δηλώσεις του πριν τον αγώνα της Εθνικής με τα Ν. Φερόε. Ωστόσο ο ίδιος ο Χιου Ντάλας, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «gazzeta.gr», διέψευσε κάτι τέτοιο κάνοντας λόγο για πιθανή παρερμηνεία στη μετάφραση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ