Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ν. ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
«Ευαρέσκεια» για την εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις όπου Γης

Ο Γάλλος υποστράτηγος Ph. Ponties υποδέχεται στο ευρωενωσιακό Στρατηγείο της Λάρισας τον Ν. Δένδια
Ο Γάλλος υποστράτηγος Ph. Ponties υποδέχεται στο ευρωενωσιακό Στρατηγείο της Λάρισας τον Ν. Δένδια
Την προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης στην εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών επιχειρήσεων και αποστολών της ΕΕ, στην προσπάθεια γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ντόπιας αστικής τάξης, σηματοδότησαν η επίσκεψη και οι δηλώσεις του υπουργού Αμυνας Ν. Δένδια, χθες στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΣΕΕΕ), στη Λάρισα, απ' όπου συντονίζεται η στρατιωτική επιχείρηση της λυκοσυμμαχίας στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (ΚΑΔ), με την κωδική ονομασία EUFOR RCA.

Ο νέος ΥΕΘΑ επισκέφθηκε την 1η Στρατιά, το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και το ΕΣΕΕΕ, όλα με έδρα στη Λάρισα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο ευρωενωσιακό στρατηγείο, είχε «συνάντηση εργασίας» με τον στρατιωτικό διοικητή της Επιχείρησης της ΕΕ στην ΚΑΔ, Γάλλο υποστράτηγο Ph. Ponties, ενώ ενημερώθηκε αναλυτικά για την επιχείρηση και από τον επιτελάρχη του ΕΣΕΕΕ, Ελληνα ταξίαρχο Χρ. Δρίβα.

Οπως τονίστηκε στον Ν. Δένδια, η EUFOR RCA «αποτελεί την πλέον σημαντική από όλες τις διεξαγόμενες επιχειρήσεις της ΕΕ, καθόσον στην ΚΑΔ έχουν αναπτυχθεί στρατεύματα στο έδαφος». Από την πλευρά του, ο Ν. Δένδιας συνομίλησε με το πολυεθνικό προσωπικό του στρατηγείου, «στο οποίο εκδήλωσε την ευαρέσκειά του για τα μέχρι τώρα θετικά αποτελέσματα της επιχείρησης».

Θυμίζουμε ότι στρατιωτικές δυνάμεις της ΕΕ άρχισαν να αναπτύσσονται πριν μερικούς μήνες στην ΚΑΔ με πρόσχημα εμφύλιες συρράξεις και ταραχές που σε προηγούμενες φάσεις οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές υποδαύλισαν, σε μια χώρα με σημαντική γεωστρατηγική θέση και πλούσια σε ορυκτά κοιτάσματα, όπως ουράνιο κ.ά.

Η ελληνική κυβέρνηση επεδίωξε και πέτυχε να οριστεί το ΕΣΕΕΕ ως στρατηγείο της επιχείρησης, το επάνδρωσε με δεκάδες Ελληνες επιτελείς που πρωτοστάτησαν στην κατάστρωση των σχεδίων ανάπτυξης της ευρωενωσιακής δύναμης στην ΚΑΔ, έδωσε και τον Κινητό Επικοινωνιακό Κόμβο του ΕΣΕΕΕ προκειμένου να εξασφαλίζονται οι επικοινωνίες ανάμεσα στο Στρατηγείο και το πεδίο επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι ενώ είχε ανακοινωθεί ότι η επιχείρηση θα έληγε φέτος το Δεκέμβρη, η ευρωενωσιακή στρατιωτική δύναμη έλαβε εντολή «παράτασης» παραμονής μέχρι το Μάρτη του 2015 και βλέπουμε...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ