Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
Να σταματήσουν οι διώξεις μαθητών

Ενα νέο κρούσμα επιχείρησης ποινικοποίησης μαθητικών αγώνων σημειώθηκε στην Κορινθία, όπου διώκεται μετά από μήνυση ο πρόεδρος του 15μελούς του 2ου ΕΠΑΛ Λουτρακίου και μέλος της ΚΝΕ, για τις κινητοποιήσεις που έγιναν στο σχολείο τον περασμένο Απρίλη, ενάντια στην «τιμωρία» που επέβαλε τότε το υπουργείο Παιδείας να γίνουν μαθήματα δήθεν αναπλήρωσης μέσα στις διακοπές του Πάσχα.

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!», δηλώνει σε σχετική ανακοίνωσή του το Τομεακό Συμβούλιο Κορινθίας της ΚΝΕ και προσθέτει: «Καλούμε τους μαθητές, τα 5μελή και 15μελή τους συμβούλια, όλο το λαό της Κορινθίας να καταδικάσουν τις αυταρχικές ενέργειες, την επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στη μόρφωση και τη ζωή, να στηρίξει το δίκαιο αγώνα τους. Καλούμε συνολικά τους μαθητές μέσα από συλλογικές διαδικασίες και δράση, σε συντονισμό με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, να μην αποδεχτούν τον αυταρχισμό, να διεκδικήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους στη μόρφωση και στη ζωή που τους αξίζει.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η δίωξη του συντρόφου μας και κάθε άλλου μαθητή που αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική που μας θέλει δούλους του 21ου αιώνα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ