Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απεργία πείνας κάνουν οι μετανάστες κρατούμενοι στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας, με αφορμή το θάνατο του κρατούμενου Μοχάμεντ Ασφάκ. Οπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ, ο άνθρωπος ήταν άρρωστος 4 μήνες, ενώ τους δύο τελευταίους η κατάστασή του είχε χειροτερέψει, αλλά οι φύλακες αγνοούσαν το αίτημά του να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, ο συγκεκριμένος μετανάστης είχε ξυλοκοπηθεί πριν από 5-6 μήνες, όταν ήταν έγκλειστος στο κέντρο κράτησης Κορίνθου, κάτι που είχε επιβαρύνει πολύ την υγεία του.

Στο δρόμο πέρασαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη πολλοί κάτοικοι της Χαλκίδας, μετά τις δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις, 5,1 βαθμών Ρίχτερ η καθεμία, με ελάχιστη χρονική διαφορά μεταξύ τους. Μετά τις δύο πρώτες μεγάλες δονήσεις, σημειώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις μικρότεροι μετασεισμοί, από το ίδιο επίκεντρο, μεγέθους πάνω από 3,5 βαθμούς Ρίχτερ. Οι σεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί, σε μεγάλη περιοχή που εκτείνεται από την Πελοπόννησο μέχρι τη Θεσσαλία. Το επίκεντρο των δονήσεων εντοπίζεται στο βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο.

Μετωπική σύγκρουση τρένων σημειώθηκε χτες το πρωί στο Ρουφ, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί. Συνολικά στους δύο συρμούς επέβαιναν 20 επιβάτες που δεν τραυματίστηκαν αφού τα τρένα κινούνταν με σχετικά μικρή ταχύτητα.

Σε τραγωδία παραλίγο να μετατραπεί διασκέδαση θαμώνων σε κεντρικό μπαρ της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, είκοσι άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά χτες τα ξημερώματα, όταν κατέρρευσε τμήμα ψευδοροφής σε νυχτερινό μαγαζί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ