Σάββατο 15 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ
Ενεργά στις διεργασίες του αστικού πολιτικού σκηνικού

Την προσήλωσή του στο στόχο ανασυγκρότησης της σοσιαλδημοκρατίας εκφράζει με κάθε ευκαιρία ο Σπ. Λυκούδης, επικεφαλής των «Μεταρρυθμιστών», που τελευταία πολλά σενάρια τον φέρουν να συνδιαλέγεται με την πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου για το ενδεχόμενο συνεργασίας μέσα απ' τη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού φορέα.

Η φημολογία αναζωπυρώθηκε όταν ο Σπ. Λυκούδης συνυπέγραψε μαζί με άλλους ανεξάρτητους βουλευτές - μεταξύ των οποίων και ο Β. Οικονόμου που έχει συγγενική σχέση με την Αννα Διαμαντοπούλου - Ερώτηση βασιζόμενη σε επεξεργασίες της δεξαμενής σκέψης «Δίκτυο», του οποίου ηγείται η πρώην υπουργός.

Χτες, μιλώντας στον «Αθήνα 9.84» ο Σπ. Λυκούδης επανέλαβε την επιδίωξη για ανασυγκρότηση του ευρύτερου σοσιαλδημοκρατικού χώρου, «με όλες τις δυνάμεις σε μία συνάντηση, αφού δεν είναι ώριμα τα πράγματα για να υπάρξει ενιαίος ως φορέας ο χώρος». Εκφράστηκε θετικά για το Ποτάμι, λέγοντας ότι αποτελεί «αναμφισβήτητο κομμάτι αυτής της προσπάθειας ανασύνταξης αυτού του χώρου, παρότι ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης λέει ότι δεν το ενδιαφέρει ο χώρος». Σε ό,τι αφορά στη Δημοκρατική Αριστερά, ο Σπ. Λυκούδης εκφράζει την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι «το μεγαλύτερο κομμάτι της εναπομείνασας Δημοκρατικής Αριστεράς βαδίζει προς τον ΣΥΡΙΖΑ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ