Σάββατο 15 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο καπιταλισμός είναι που σηκώνει καθημερινά τείχη στη ζωή των λαών

Η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, καταδικάζοντας τις προκλητικές εκδηλώσεις αντικομμουνιστικού μίσους αποχώρησε από τους «πανηγυρικούς» για την «επέτειο πτώσης του τείχους του Βερολίνου» που διοργανώθηκαν την περασμένη Τετάρτη κατά την έναρξη της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι αντικομμουνιστικές φιέστες για την "25η επέτειο της πτώσης του τείχους του Βερολίνου" που διοργανώνει το Ευρωκοινοβούλιο, ο πρόεδρός του και όλο το φάσμα των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου έχουν στόχο τη χυδαία συκοφάντηση του σοσιαλισμού, την παραχάραξη της Ιστορίας. Επιχειρούν να εμφανίσουν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα σαν τη μοναδική επιλογή των λαών. Ο αντικομμουνισμός πηγαίνει χέρι - χέρι με τη σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση που έχει εξαπολύσει η ΕΕ, οι αστικές κυβερνήσεις και τα μονοπώλια ενάντια στους λαούς σε όλα τα κράτη - μέλη.

Σε πείσμα των παραχαρακτών της, η ιστορική αλήθεια είναι αμείλικτη: Η δημιουργία δύο γερμανικών κρατών υπήρξε συνειδητή επιλογή των ιμπεριαλιστών. Χαρακτηριστική απόδειξη τα λόγια του πρώτου καγκελάριου της ΟΔΓ, αμέσως με την ίδρυσή της στα 1948: "Καλύτερα μισή Γερμανία και να είναι δική μας - παρά ολόκληρη και δική τους!". Ο πόλεμος των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους ενάντια στο σοσιαλισμό, η ανοιχτή υπονόμευση κι οι προβοκάτσιες σε βάρος του λαού του σοσιαλιστικού κράτους της ΓΛΔ, επέβαλαν την κατασκευή του τείχους του Βερολίνου.

Τα πανηγύρια των αστών δεν μπορούν να διαγράψουν από την ιστορική μνήμη τις πρωτόγνωρες κατακτήσεις που γνώρισαν οι εργαζόμενοι στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία (ΓΛΔ), στην ΕΣΣΔ και τις άλλες χώρες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης. Στην "ενιαία" καπιταλιστική Γερμανία, οι εργάτες από την πρώην ΓΛΔ δοκιμάζουν στο πετσί τους την "ελευθερία" που τους υπόσχονταν οι αστοί. Την ελευθερία στην ανεργία, στα βάσανα, στη φτώχεια, στην εκμετάλλευση, στην καταστολή, στο χτύπημα των λαϊκών ελευθεριών.

Ο καπιταλισμός σηκώνει καθημερινά τείχη για τη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων που τους καταδικάζει να ζουν στη φτώχεια, τη σχετική κι απόλυτη εξαθλίωση. Η ζωή έχει αποδείξει πως ο καπιταλισμός αλλάζει σύνορα και ματοκυλά τους λαούς, γεννά ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολεμικές συγκρούσεις, το φασισμό. Αυτές είναι οι οδυνηρές συνέπειες που ζουν οι λαοί, στην πράξη, τα αδιέξοδα της ανατροπής του σοσιαλισμού και της καπιταλιστικής παλινόρθωσης στη ΓΛΔ και στις άλλες πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Οι λαοί σε αυτές τις χώρες αναπολούν το σοσιαλισμό, τη σιγουριά για το μέλλον και αναγνωρίζουν την ανωτερότητα των κοινωνικών δικαιωμάτων που απολάμβαναν στο σοσιαλισμό.

Οι γιορτές και τα πανηγύρια του πολιτικού προσωπικού δεν είναι σε θέση να σώσουν τον καπιταλισμό από το ιστορικά αναπόφευκτο τέλος του. Οι λαοί θα γυρίσουν τον τροχό της Ιστορίας μπροστά, σε ανώτερο κοινωνικό σύστημα. Στο σοσιαλισμό - κομμουνισμό που θα απαλλάξει την ανθρωπότητα από το αίσχος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, αναδεικνύοντας τους εργαζόμενους ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουν».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org