Τρίτη 11 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι εξελίξεις απαιτούν δυνατό εργατικό - λαϊκό κίνημα και ισχυρό ΚΚΕ

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στη συγκέντρωση των Κομματικών Οργανώσεων Καισαριανής, μπροστά στις επαναληπτικές εκλογές στις 30 Νοέμβρη

  • ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν, απλώς, διαφορετικά εναλλακτικά σχέδια, που εκφράζουν διαφορετικά τμήματα του κεφαλαίου, αλλά και καπιταλιστικών χωρών στα πλαίσια της Ευρωζώνης, όχι διαφορετική στρατηγική.
  • Τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ, των μονοπωλίων, μπορούν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, ακόμα και να τα βρουν. Το χαρτί της συνεννόησης, που παίζεται τις τελευταίες μέρες, έχει στόχο να εγκλωβίσει την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα στα δίχτυα της κοινωνικής συναίνεσης, να δηλώσουν υποταγή στα συμφέροντα των μονοπωλίων.
  • Η λαϊκή απαίτηση να φύγουν αυτοί που έχουν φορτώσει το λαό με δεινά θα πρέπει να δώσει δυναμική στη μαζική λαϊκή δράση για ριζικές ανατροπές και να μην εγκλωβιστεί σε κυβερνητικές λύσεις που φέρνουν από την πίσω πόρτα την ίδια πολιτική.
  • Ο λαός για να βγει στη λεωφόρο της ανάπτυξης σε όφελος των αναγκών του, πρέπει να πάρει το δύσβατο μονοπάτι που ακολουθεί το ΚΚΕ.
  • Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, και στο Δήμο της Καισαριανής, είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την αναγέννηση του κινήματος, την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας.


ΣΕΛ.  5  -  7

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ