Τρίτη 11 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποίηση εργαζόμενων μηχανικών για το Ασφαλιστικό

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν χτες, για τρίτη φορά, έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Αττικής οι εργαζόμενοι μηχανικοί, για να εμποδίσουν τη συμμετοχή του ΤΣΜΕΔΕ στη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής, στην τρίτη, εξ αναβολής, σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Τράπεζας.

Οι διαδηλωτές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Επιτροπών Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών, του ΣΕΤΗΠ, του ΣΕΕΝ και του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, απαίτησαν την άμεση αποδέσμευση του ΤΣΜΕΔΕ απ' το χρηματιστηριακό τζόγο, με πλήρη κάλυψη των απωλειών του αποθεματικού (λόγω χρηματιστηρίου και PSI) από το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο και την πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων μηχανικών. Η συνέλευση της τράπεζας αναβλήθηκε για μια ακόμα φορά, για τις 10 Δεκέμβρη οπότε και οι ριζοσπαστικές δυνάμεις καλούν σε νέα κινητοποίηση.

Σημειώνουμε πως η συμμετοχή του ΤΣΜΕΔΕ στην νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, που προωθούν κυβέρνηση και οι διοικήσεις του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ, μεταφράζεται σε νέα τοποθέτηση έως και 200 εκατ. ευρώ από τα ήδη ρημαγμένα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ στην τράπεζα. Το ΤΣΜΕΔΕ είναι ο βασικός μέτοχος της Τράπεζας Αττικής από τα μέσα της δεκαετίας του '90 και έχει ήδη «τοποθετήσει» σχεδόν 400 εκατομμύρια ευρώ σε διαδοχικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ