Σάββατο 8 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Νέες επικίνδυνες εξελίξεις κυοφορούνται για τους λαούς της περιοχής

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε ανακοίνωσή του, για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κύπρο και την τριμερή Σύνοδο Κορυφής στο Κάιρο, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Οι συζητήσεις μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας, Κύπρου, καθώς και της Αιγύπτου πραγματοποιούνται στο έδαφος των οξυμένων ανταγωνισμών για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων και καθορίζονται απ' τους γενικότερους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στην περιοχή, οι οποίοι εγκυμονούν νέες επικίνδυνες εξελίξεις για τον ελληνικό λαό, αλλά και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Ο λαός χρειάζεται να καταδικάσει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που, απ' τη μια, εμπλέκει τη χώρα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στο όνομα της γεωστρατηγικής "αναβάθμισης", ενώ, απ' την άλλη, συγκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο των "συμμάχων" της χώρας, ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ, οι οποίες ενθαρρύνουν την τουρκική προκλητικότητα, αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας - Κύπρου και επεξεργάζονται νέα διχοτομικά σχέδια σε βάρος της Κύπρου. Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης υπηρετεί τις επιδιώξεις της ελληνικής αστικής τάξης, η οποία αναπτύσσει αντιφατικές σχέσεις συνεργασίας και αντιπαλότητας με την τουρκική αστική τάξη.

Την ίδια στιγμή, ερωτήματα προκαλεί η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ξεκάθαρα πλέον υποστηρίζει τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά και γιατί οι τελευταίες τοποθετήσεις του περί "νηφαλιότητας" είναι ενταγμένες στη λογική της παραμονής της χώρας στις λυκοσυμμαχίες και αποτελούν "βούτυρο στο ψωμί" των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.

Ο ελληνικός λαός, μαζί με τους άλλους λαούς της περιοχής, χρειάζεται να αντιπαλέψει τα σχέδια των ΝΑΤΟ - ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων. Οι λαοί της περιοχής μπορούν να οικοδομήσουν σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα κάθε χώρας, αν αποτινάξουν τα δεσμά των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών και αν βαδίσουν σ' έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, όπου οι ίδιοι θα είναι κυρίαρχοι του πλούτου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ