Τετάρτη 6 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 81
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τίμησαν την ημέρα περιβάλλοντος με αγώνα

Η απάντηση στην ολοένα αυξανόμενη επίθεση που δέχονται οι ελεύθεροι χώροι της Αθήνας και της Αττικής γενικότερα, εξαιτίας της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση δόθηκε χτες το απόγευμα με μια μεγάλη κινητοποίηση έξω από το Κτήμα Θων με τη συμμετοχή συλλόγων, κινήσεων και επιτροπών αγώνα από τις περιοχές της πρωτεύουσας που κινδυνεύουν από την τσιμεντοποίηση. Νωρίτερα, υπήρξαν προσυγκεντρώσεις στο Πεδίον του Αρεως, στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στο Γουδί, στο άλσος Ριζάρη και στα προσφυγικά του Γηροκομείου.

Με τη χτεσινή συγκέντρωσή τους κάτοικοι της πολύπαθης Αθήνας τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. «Διαδηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε ενωτικά για να αποτρέψουμε τους κινδύνους που απειλούν το περιβάλλον της πρωτεύουσας, να διεκδικήσουμε λύσεις, να κάνουμε το καθήκον μας απέναντι σ' αυτή την πόλη, τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα της συγκέντρωσης.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Θύμιος Μαύρης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Α. Αμπελοκήπων και αφού επισήμανε τη γενικότερη πολιτική που ασκείται σε βάρος του περιβάλλοντος, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Υποδεχόμαστε σήμερα αυτή τη μέρα με μεγάλη ανησυχία, γιατί στα ήδη μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία - χαρακτηριστικότερα είναι ο τρομονόμος και το ασφαλιστικό - προστίθεται κι αυτό του περιβάλλοντος». Οπως ανέφερε, «το περιβάλλον αποτελεί χώρο εκμετάλλευσης για το κεφάλαιο, μια αντίληψη που ενισχύεται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που παρουσιάζεται ως προστάτης του ενώ στην ουσία είναι αυτή που το καταστρέφει μαζί με τους συμμάχους της».

Από την επιτροπή αγώνα για τη σωτηρία του Πεδίου του Αρεως μίλησε ο Αγγ. Οικονόμου ο οποίος σημείωσε: «Αν κοιτάξετε γύρω σας, η κατάσταση του περιβάλλοντος δεν είναι τόσο άσχημη όσο φαίνεται, είναι πολύ χειρότερη». Στη συνέχεια μίλησε για την ασυλία του Μ. Κυριακού ο οποίος συνεχίζει να χτίζει αυθαίρετα στο Πεδίον του Αρεως παρά την αντίθετη γνωμάτευση της πολεοδομίας του Δήμου Αθηναίων και αναφέρθηκε στη μετατροπή του σε εμπορικό κέντρο. «Οταν μιλάμε για το περιβάλλον πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν αναφερόμαστε μόνο για το πράσινο αλλά μιλάμε και για το εργατικό περιβάλλον, που τόσα εργατικά ατυχήματα γίνονται κάθε μέρα γύρω μας και το οικιστικό περιβάλλον. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι το ζήτημα του περιβάλλοντος δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ξεκομμένα από τη γενικότερη πολιτική. Είναι ένα πρόβλημα βαθιά πολιτικό και απαιτείται πολιτική ρήξης με τις πολυεθνικές που το χρησιμοποιούν για άντληση φυσικών - και όχι μόνο - πόρων».

Επίσης μίλησαν αρκετοί εκπρόσωποι συλλόγων και επιτροπών αγώνα από όλη την Αθήνα ενώ στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της ΝΑΣ καθώς και ο Στ. Λάμπρου, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» και πλήθος άλλων φορέων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση διεκδίκησης άμεσων μέτρων για το Πεδίον του Αρεως(2018-05-03 00:00:00.0)
Πολύμορφες εκδηλώσεις για το Περιβάλλον(2008-06-06 00:00:00.0)
Εριξαν τα παράνομα κάγκελα στο Πεδίον του Αρεως(2008-06-06 00:00:00.0)
Τα κροκοδείλια δάκρυα δε σβήνουν φωτιές(2007-08-10 00:00:00.0)
Πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση(2002-06-07 00:00:00.0)
Καλεί σε συστράτευση και αγώνα(2002-06-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ