Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία σήμερα σε όλα τα λιμάνια

24ωρη απεργία κάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση των λιμενικών υποδομών, με πρώτους στη λίστα τους Οργανισμούς Λιμένα Πειραιά και Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια της απεργίας, θα γίνει συγκέντρωση στις 12 μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Την απεργία κήρυξε η Ομοσπονδία Μονίμων Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας, κάτω από το βάρος των εξελίξεων. Ωστόσο, το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλει, αφήνει ανοιχτή την πόρτα στην ιδιωτικοποίηση και διευκολύνει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Η πλειοψηφία ασκεί κριτική για τον τρόπο που προωθείται η ιδιωτικοποίηση, με την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των ΟΛΠ και ΟΛΘ, και την ίδια ώρα αφήνει να εννοηθεί ότι «συζητά» την ιδιωτικοποίηση με τη μέθοδο των παραχωρήσεων, με «ρυθμιστική αρχή» το Δημόσιο. Τις ίδιες προτάσεις προβάλλουν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο δήμαρχος Πειραιά, εφοπλιστές, επιχειρηματίες ναυπηγοεπισκευαστές κ.ά.

Η «Δημοκρατική Ενότητα Λιμανιών», παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, καλεί στην απεργία με αιτήματα αιχμής: Να σταματήσει κάθε διαδικασία εκποίησης των μετοχών ΟΛΠ και ΟΛΘ, να μην προχωρήσει η συμφωνία ΟΛΠ - COSCO και η παράδοση της δυτικής προβλήτας ΙΙΙ. Προσλήψεις προσωπικού εδώ και τώρα. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Υπογραφή ΣΣΕ σε όλα τα λιμάνια κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ