Τρίτη 4 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Θετικά τα μηνύματα από το ξεκίνημα

Τα πρώτα αποτελέσματα της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ ενισχύουν την πεποίθηση ότι και αυτή η μάχη μπορεί να δοθεί με επιτυχία. Χτες, τα κομματικά γραφεία σε όλη τη χώρα φιλοξένησαν μέχρι αργά το βράδυ τα πρώτα «κλεισίματα», όπου με ενθουσιασμό μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ συζήτησαν για τους επόμενους στόχους, για χώρους που θα απευθύνει κάλεσμα ενίσχυσης η κάθε Οργάνωση, ενώ στήθηκαν και οι πρώτες «άμιλλες» ανάμεσα σε Οργανώσεις και μέλη του Κόμματος.

Στην Αττική, οι ΚΟΒ του Ομίλου ΟΤΕ της ΤΟ Τηλεπικοινωνιών συνδύασαν την επίσημη πρώτη της Οικονομικής Εξόρμησης με σύσκεψη μελών και φίλων του Κόμματος, όπου συζήτησαν τις πολιτικές εξελίξεις, τους στόχους του ΚΚΕ και τα επόμενα βήματα. Παράλληλα τα μέλη του Κόμματος κατέθεσαν το χτεσινό μεροκάματό τους στην Οικονομική Εξόρμηση.

Αναδείχθηκαν τα πρώτα θετικά δείγματα γραφής: Δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι σε τηλεφωνικά κέντρα όπως η e-Value και η OTEplus που αμείβονται με 200 - 300 ευρώ και αναγνωρίζοντας τη δράση του ΚΚΕ, από το υστέρημά τους δίνουν 2 ευρώ για ενίσχυση.

Είναι χαρακτηριστική η παρέμβαση του Ανέστη, φίλου του ΚΚΕ, που εκτός από μειώσεις στις απολαβές του, αντιμετωπίζει και καθυστερήσεις 11 μηνών στην καταβολή του μισθού του: «Με υπομονή και επιμονή πλησιάζουμε τους συναδέλφους. Είναι πολύ σημαντική η συνεισφορά από εργαζόμενους που δεν το περιμέναμε ότι θα ενισχύσουν. Αλλά όσο επιμένουμε και εξηγούμε, έχουμε αποτελέσματα, μας ενισχύουν και μάλιστα με προθυμία. Πλέον περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι τα 2 ευρώ που δίνουν είναι επένδυση για το αύριο, για την ενίσχυση της πάλης. Καταλαβαίνει ο εργατόκοσμος ότι το ΚΚΕ δεν ζητάει χρήματα από τραπεζίτες και βιομήχανους, αλλά από τους βιοπαλαιστές κι αυτό είναι το πρώτο βήμα για κάποιους να μπουν στην πάλη».

Οι νέοι που παρευρέθηκαν στη σύσκεψη από τα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ μετέφεραν ότι είναι πολύ σημαντική αυτή η παρέμβαση στη νέα βάρδια της εργατικής τάξης: «Για πολλά παιδιά, αυτή είναι η πρώτη επαφή τους με το ΚΚΕ. Πρώτη φορά βλέπουν ένα κόμμα να τους ζητάει οικονομική ενίσχυση και τους κάνει εντύπωση. Ομως, για το ΚΚΕ αυτό είναι όπλο. Είναι τα ίδια παιδιά που μας βλέπουν μπροστάρηδες στην οργάνωση της πάλης, στην απεργία, στη διεκδίκηση. Γι' αυτό η δουλειά με το κουπόνι, εργαζόμενο τον εργαζόμενο, είναι ένα ακόμη βήμα για να υποχωρήσουν προκαταλήψεις και ιδεολογήματα, να έρθουν κοντά στην πολιτική μας».

  • Στον αυριανό «Ριζοσπάστη» θα δημοσιευτούν τα πρώτα στοιχεία από την κάλυψη των πλάνων των Οργανώσεων Περιοχής του Κόμματος.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ