Τρίτη 4 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ
Διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο ότι είναι ο ... άνθρωπός τους

Από προηγούμενη σύσκεψη κυβέρνησης - ΣΕΒ

Eurokinissi

Από προηγούμενη σύσκεψη κυβέρνησης - ΣΕΒ
Διαβεβαιώσεις σε ντόπια και ξένα μονοπώλια ότι είναι ο καταλληλότερος στο να τους ανοίξει νέα πεδία κερδοφορίας, να τους εξασφαλίσει και νέα προνόμια, πάνω στα ερείπια μισθών και δικαιωμάτων, παρείχε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, αρθρογραφώντας στην εφημερίδα «Κεφάλαιο».

«Βάζουμε γερά θεμέλια για νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις και νέες θέσεις δουλειάς. Θεμελιώνουμε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, με έμφαση στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια. Χτίζουμε μια νέα Ελλάδα, που θα παράγει εισόδημα και πλούτο, δεν θα συσσωρεύει χρέη», έγραψε χαρακτηριστικά παραπέμποντας στα νέα προνόμια που εισήγαγε και θα φέρει παραπέρα για το μεγάλο κεφάλαιο, με ταυτόχρονη συνέχιση της σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής για τα πλατιά λαϊκά στρώματα, τα οποία διόλου δεν ευθύνονται για τα χρωστούμενα που όλα πήγαν προς επιδότηση των μεγαλοεπιχειρηματιών.

«Παραμερίζουμε τη γραφειοκρατία και δημιουργούμε φιλικό περιβάλλον για τις νέες ιδέες, τις νέες επιχειρήσεις, τις νέες θέσεις δουλειάς», είπε βεβαιώνοντας ότι θα προχωρήσουν αναγκαίοι εκσυγχρονισμοί που χρειάζονται σήμερα οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι προς διευκόλυνση της δραστηριοποίησής τους.

Και φοροαπαλλαγές και ελάφρυνση στα δάνεια

Δεν παρέλειψε να επαναλάβει τα περί φοροαπαλλαγών και φοροελαφρύνσεων, υποτίθεται για ξαλάφρωμα του λαού, ενώ ετοιμάζεται για φοροελαφρύνσεις στο κεφάλαιο όπως και για διευκόλυνσή του στην αποπληρωμή των «κόκκινων» δανείων. Μίλησε για: «Μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης, μείωση στο φόρο αλληλεγγύης, παράταση στο μειωμένο ΦΠΑ για τα είδη εστίασης (...) οι δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία αυξήθηκαν στις 72 με 100, με παράλληλη δραστική μείωση των προστίμων, των προσαυξήσεων και των επιτοκίων. Σύντομα θα αποτελεί πραγματικότητα και μια πρωτοποριακή και άκρως ανακουφιστική ρύθμιση για τα "κόκκινα δάνεια" επιχειρήσεων και επαγγελματιών, με πλήρη διαφύλαξη της ασφάλειας του τραπεζικού συστήματος και των καταθέσεων». Μέτρα, τα αποτελέσματα των οποίων θα εξαϋλωθούν στο πλαίσιο εφαρμογής της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής.

Την ίδια ώρα, έταζε και νέες φοροαπαλλαγές για τους μεγαλοεισοδηματίες και επιχειρηματίες: «Να υπάρξει σταδιακή μείωση στο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, ώστε ο μέγιστος συντελεστής να περιοριστεί στο 32% από το 42% σήμερα. Να υπάρξει μείωση του φόρου επιχειρηματικών κερδών στο 15% από 25% σήμερα».

Οπως τους έταξε ότι θα τους ανοίξει και νέα ...χρυσωρυχεία: «Στο διάστημα που ακολουθεί έρχονται μεγάλες μεταρρυθμίσεις, όπως αυτές που αφορούν στις αποκρατικοποιήσεις και στην αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου. Ερχονται μεγάλες επενδύσεις, που έχουν αρχίσει ήδη να ωριμάζουν, σε κρίσιμους τομείς υψίστης προτεραιότητας. Και ιδιαίτερα για την αξιοποίηση των μεγάλων στρατηγικής σημασίας υποδομών: λιμάνια, αεροδρόμια και μαρίνες. Ερχεται και το ξεκίνημα της μεγάλης συνταγματικής μεταρρύθμισης», πρόσθεσε αναφερόμενος και στις σχεδιαζόμενες αλλαγές του θεσμικού πλαισίου που θα κατοχυρώνουν την εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου στις νέες συνθήκες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ