Τρίτη 4 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Ευλόγησαν τα γένια τους οι «αριστεροί» ψάλτες του συστήματος

Ομιλία Τσίπρα στη σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα

Το «κρέας ψάρι» βάφτισε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στη Σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), το περασμένο Σάββατο, προκειμένου να εξωραΐσει το ρόλο μιας δύναμης καταχωρημένης στα κιτάπια του συστήματος ως στυλοβάτη του, με πρόταση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του.

Στο πλαίσιο αυτό εξήρε τη συμβολή του ΚΕΑ στη διασπορά αυταπατών για το χαρακτήρα της ΕΕ. «Δώσαμε μια σκληρή πολιτική μάχη (...) Διατυπώσαμε με ευκρίνεια το κοινό αίτημα ολοένα και περισσότερων πολιτών (...) την ανάγκη για την επανίδρυση - και θα έλεγα και την επανένωση - της Ευρώπης σε δημοκρατική, κοινωνική και οικολογική βάση. Στείλαμε παντού (...) το ξεκάθαρο μήνυμα: Οτι η Ευρώπη για να υπάρξει θα πρέπει ν' αλλάξει», υποστήριξε ο Αλ. Τσίπρας.

Συνεχίζοντας τον ίδιο χαβά ισχυρίστηκε ακόμα, αθωώνοντας τα μονοπώλια και την ανάγκη τους για φτηνή εργατική δύναμη δίχως δικαιώματα, ότι τα «μνημόνια εσωτερικής υποτίμησης στα κράτη - μέλη της» ήταν μια «πολιτική επιλογή» της «νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας των αποτυχημένων τεχνοκρατών της τρόικας», η οποία «μπορεί και πρέπει να αλλάξει, ως αποτέλεσμα μετατοπίσεων στους πολιτικούς συσχετισμούς»!

Σταθερές υπέρ του κεφαλαίου πεποιθήσεις

Επαναβεβαιώνοντας την προσήλωσή τους σε ένα μείγμα διαχείρισης ευνοϊκότερο για την ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, ανέφερε: «...η λιτότητα είναι η ανοιχτή πληγή της Ευρώπης. Και εμείς είμαστε εδώ για να κλείσουμε αυτήν την πληγή. Οχι για να την ξύνουμε διαρκώς, όπως κάνει το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο της Ευρώπης (...) Η κρίση είναι η ίδια η πολιτική της ευρωπαϊκής δεξιάς και μεταλλαγμένης ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας».

Δεν απέφυγε τους κομπασμούς περί δικαίωσής τους: «Εμείς πρώτοι, πριν δυο χρόνια, προτείναμε ευρωπαϊκές λύσεις στην κρίση (...) Εμείς πρώτοι προτείναμε απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και επεκτατική δημοσιονομική πολιτική». Και αναφώνησε με περηφάνια, επιβεβαιώνοντας άθελά του υπέρ ποιων είναι οι προτάσεις που καταθέτουν: «Σήμερα, οι προτάσεις αυτές είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ακόμη και της ΕΚΤ».

Ο Αλ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να διαβεβαιώσει τους καπιταλιστές ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιβάλει «κοινωνική, οικονομική και πολιτική σταθερότητα», να πείσει το λαό να στρατευτεί κάτω απ' τα λάβαρά τους. Εμπαίζοντας το λαό που αγκομαχά στο δύσβατο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που ο ΣΥΡΙΖΑ του εμφανίζει για μονόδρομο, ζήτησε «ισχυρή κοινωνική συμπόρευση και στήριξη», με αντάλλαγμα «τη διεκδίκηση της καλύτερης δυνατής συμφωνίας», κοροϊδεύοντας ότι αυτή θα είναι «προς όφελος του λαού μας»!!

Δημαγωγώντας πάνω στην αγωνία των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών ισχυρίστηκε ότι «μόνον εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε την εργασία, το μισθό και τη σύνταξη του μέσου Ελληνα» και χαρακτήρισε το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», που δεν εγγυάται παρά ψίχουλα σε όσους πεθαίνουν απ' την πείνα, σαν «πρόγραμμα μετάβασης από τη φτώχεια στην ελπίδα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ