Τρίτη 4 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κηδεύτηκε χτες ο σχολικός φύλακας στην Πάτρα

Εθεσε τέρμα στη ζωή του την περασμένη Παρασκευή

Κηδεύτηκε χτες το πρωί στο Α' Δημοτικό Νεκροταφείο της Πάτρας, ο 62χρονος απολυμένος σχολικός φύλακας που έθεσε τέρμα στη ζωή του την περασμένη Παρασκευή, στο υπόγειο του σπιτιού του στην περιοχή της Αγυιάς Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετώπιζε προβλήματα, λόγω της απόλυσής του, ενώ είχε ξεκινήσει τη διαδικασία προκειμένου να συνταξιοδοτηθεί. Στην κηδεία παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής, με επικεφαλής το Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, του Συνδικάτου ΟΤΑ Αχαΐας, σχολικοί φύλακες από μια σειρά πόλεις της χώρας.

Τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του εργαζόμενου που «έφυγε» πρόωρα και αναπάντεχα από τη ζωή, εξέφρασαν με ανακοίνωση ο δήμαρχος Κ. Πελετίδης και συνολικά η δημοτική αρχή της Πάτρας: «Θεωρούμε ότι η λύση στα αδιέξοδα που δημιουργεί για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα το άδικο, εκμεταλλευτικό κοινωνικοοικονομικό σύστημα που ζούμε, είναι ο αγώνας μέχρι την ανατροπή του. Αγώνας προσανατολισμένος ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΔΝΤ και τα κόμματά τους που, με την πολιτική τους οδηγούν το λαό στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εξαθλίωση με στόχο την καθημερινή αύξηση των κερδών των μονοπωλιακών επιχειρήσεων. Δεσμευόμαστε ότι δεν θα υποχωρήσουμε από αυτήν τη θέση. Αυτόν το δρόμο θα ακολουθήσουμε σαν Δημοτική Αρχή, ακόμα πιο αποφασιστικά».

Υπόσχεση στον αδικοχαμένο τους συνάδελφο

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εργαζόμενου εκφράζει και το Σωματείο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Αχαΐας. «Καταθέτουμε την υπόσχεσή μας ότι θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας ενάντια σε όλους αυτούς που μας φέρνουν σε απόγνωση, που μας φορτώνουν αδιέξοδα, σε όλους αυτούς που μας πληγώνουν», σημειώνει στην ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Ο καλύτερος φόρος τιμής στο συνάδελφο σχολικό φύλακα που δεν άντεξε, ο καλύτερος αποχαιρετισμός σε όλα τα θύματα της σύγχρονης βαρβαρότητας είναι το δυνάμωμα του αγώνα (...) Υπάρχει τρόπος να αλλάξουμε τα πάντα. Να σταματήσουμε να μετράμε θύματα. Να σταματήσουμε να μετράμε τις πληγές μας. Υπάρχει άλλος δρόμος. Ο δρόμος της ανατροπής του σάπιου συστήματος που σημαίνει εκμετάλλευση και βαρβαρότητα για τους εργαζόμενους». Το Σωματείο διεκδικεί την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων, καμιά απόλυση - διαθεσιμότητα, όχι στο λεγόμενο «επανέλεγχο» των εργαζόμενων ΙΔΑΧ και την «αξιολόγηση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την ώρα που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το έγκλημα, προσάγουν μαθητές που διαμαρτύρονται!(2023-03-11 00:00:00.0)
Ανεπιθύμητος ο Αμερικανός πρέσβης στην πόλη!(2021-06-02 00:00:00.0)
Νέα κινητοποίηση για το δρόμο - καρμανιόλα(2020-02-25 00:00:00.0)
Καλέσματα των σωματείων για την κινητοποίηση στις 15 και 17 Ιούνη(2018-06-14 00:00:00.0)
Σύσκεψη φορέων για την προετοιμασία της νέας αγωνιστικής πρωτοβουλίας(2017-05-24 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις συμπαράστασης στον Κ. Πελετίδη(2016-11-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ