Τετάρτη 6 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 88
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργία εργαζομένων σε παιδικούς σταθμούς

Σε προειδοποιητική απεργία και κλείσιμο των παιδικών σταθμών της περιοχής Ελευσίνας, Ασπρόπυργου, Μάνδρας, Ν. Περάμου, Μαγούλας και Οινόης προχωρούν αύριο Πέμπτη, οι εργαζόμενοι σε αυτούς, καθώς δεν πληρώνονται.

Οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμού των παραπάνω περιοχών, κάνουν λόγο για προκλητική στάση των υπουργείων Υγείας - Πρόνοιας και Εσωτερικών, τα οποία επέβαλαν στους δήμους να αναλάβουν τη λειτουργία των σταθμών, χωρίς να τους χρηματοδοτήσουν επαρκώς. «Η στάση των υπουργείων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των παιδικών σταθμών, αφού δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις βασικές τους υποχρεώσεις», υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι, σε ανακοίνωσή τους προς τα αρμόδια υπουργεία και τους γονείς της περιοχής.

Στην ίδια ανακοίνωση δηλώνουν πως είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αν δε λυθεί οριστικά το πρόβλημα της χρηματοδότησης των παιδικών σταθμών. Καλούν τέλος τους γονείς και τους δήμους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, ώστε να μην οδηγηθούν οι παιδικοί σταθμοί στους ιδιώτες, ούτε να πληρώσουν τη λειτουργία τους οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ