Κυριακή 2 Νοέμβρη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Απεργία σήμερα στο Εμπόριο

Απεργούν σήμερα οι εμποροϋπάλληλοι αντιδρώντας στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Η σημερινή Κυριακή είναι η πρώτη της «ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου», κατά την οποία ο νόμος 4177/2013 έδωσε τη δυνατότητα λειτουργίας όλων των καταστημάτων. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Καπνικαρέας (προσυγκέντρωση στα γραφεία του, Αγίας Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως, στις 8.30 π.μ.). Στη Θεσσαλονίκη, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων οργανώνει συγκέντρωση στον πεζόδρομο Αριστοτέλους - Τσιμισκή, στις 12 το μεσημέρι.

«Χρειαζόμαστε την έμπρακτη ταξική αλληλεγγύη από όλους εσάς που είτε είστε εργαζόμενοι σε άλλους κλάδους, είτε άνεργοι, πληρώνετε τις συνέπειες μιας βάρβαρης αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και υπογραμμίζει πως η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας πλήττει συνολικά τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Κάλεσμα στα Σωματεία, τις Ενώσεις, τους Εμπορικούς Συλλόγους και τις Επιτροπές Αγώνα να αντιδράσουν και να καταδικάσουν στην πράξη την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ. «Επιμένουν στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές παρόλο που αποδείχθηκε περίτρανα εδώ και ένα χρόνο, ότι μόνοι ωφελημένοι είναι οι μεγαλέμποροι και οι εμπορικές αλυσίδες του εμπορικού κέντρου της Αθήνας. Ούτε οι εργαζόμενοι ψωνίζουν γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, ούτε φυσικά και οι μικρέμποροι σώθηκαν. Αντίθετα και το κόστος λειτουργίας ανεβαίνει και οι μικρέμποροι οδηγούνται σε φυσική εξόντωση, σε αντίθεση με τα πολυκαταστήματα που ζουν και βασιλεύουν», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ