Σάββατο 1 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΑΜΟΣ
Χωρίς γιατρούς και εργαστηριακές εξετάσεις

Χωρίς γιατρούς και χωρίς τη δυνατότητα να κάνουν εργαστηριακές εξετάσεις δωρεάν έχουν μείνει οι κάτοικοι της Σάμου, καταγγέλλει το σωματείο Συνταξιούχων Σάμου σε υπόμνημά του προς τον υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια με τη διάλυση των υπηρεσιών υγείας του ΙΚΑ, τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ και του ΠΕΔΥ. «Οπως και να το πείτε, αν δεν προσλάβετε γιατρούς και δε φτιάξετε εργαστήρια, πρωτοβάθμια Υγεία δε θα έχουμε», σημειώνουν και διεκδικούν:

  • Δωρεάν κάλυψη όλου του πληθυσμού των νησιών με υπηρεσίες πρόληψης, Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δημόσιας Υγείας, νοσοκομειακής περίθαλψης και επείγουσας ιατρικής βοήθειας. Να σφραγιστούν τώρα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλα τα βιβλιάρια Υγείας όσων έχουν κάνει αίτηση συνταξιοδότησης.
  • Η μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ στη Σάμο να μετατραπεί σε κρατικό Κέντρο Υγείας αστικού τύπου. Να γίνουν εδώ και τώρα προσλήψεις γιατρών, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, καθώς επίσης και δημιουργία εργαστηρίων.
  • Να καλυφτούν όλα τα χωριά με αγροτικό γιατρό. Περιφερειακά Ιατρεία πλήρως στελεχωμένα σύμφωνα με τις ανάγκες. Στον Πύργο να προσληφθεί άμεσα ειδικευμένος γιατρός, νοσηλεύτρια και να σταθμεύει ασθενοφόρο.
  • Να στελεχωθεί το νοσοκομείο με όλες τις απαιτούμενες ειδικότητες γιατρών και με νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό. Να εξοπλιστούν όλα τα εργαστήρια με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, για να γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις στο νοσοκομείο. Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ στο νησί.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ