Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις πλημμύρες

Ενημέρωση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Δήμος Αθηναίων από άποψη αντιπλημμυρικής προστασίας ζήτησε χτες, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο. Οπως σημείωσε στην τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία συμπεριέλαβε το δήμο στις περιοχές που αντιμετώπισαν προβλήματα από την πρόσφατη πλημμύρα που έπληξε το Λεκανοπέδιο. Συγκεκριμένα, ζήτησε πλήρη εικόνα των προβλημάτων που παρουσιάζει ο δήμος και της ετοιμότητας που υπάρχει για την αντιμετώπισή τους. Θύμισε το επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων από πλημμύρες του δήμου του 2007, από το οποίο προκύπτει ότι τα ίδια σημεία, οι ίδιοι δρόμοι, όπως για παράδειγμα η Αγίας Λαύρας, η Πατησίων, η Αλεξάνδρας, πλημμυρίζουν, που δείχνει ότι οχτώ χρόνια μετά δεν έχει γίνει τίποτα.

Γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τις απαντήσεις της διοίκησης, η οποία απέδωσε την ανεπαρκή υποδομή και ετοιμότητα στη συναρμοδιότητα δήμου, περιφέρειας και ΕΥΔΑΠ για την αντιπλημμυρική προστασία.

Να δώσει μία πλήρη εικόνα για τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν αποφάσεις δικαστηρίων, κάλεσε τη διοίκηση του δήμου χτες ο Ν. Σοφιανός, με αφορμή εργαζόμενους του ΟΠΑΝΔΑ που πληρώνονται με έναντι και δεκάδες δικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούν, όπως για τους πρώην εργαζόμενους του ΚΕΠ Συντάγματος. Ο Ν. Σοφιανός τόνισε ότι πρόκειται για απαραίτητο για τη λειτουργία του δήμου δυναμικό και ζήτησε από τη δημοτική αρχή να πάρει σαφή θέση που δεν θα εναντιώνεται στο δικαίωμα αυτών των εργαζομένων στη μόνιμη και σταθερή εργασία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ