Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
«Οχι» και σε έρευνες διάσωσης μεταναστών στη Μεσόγειο

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Με τα μάτια στυλωμένα στις εκλογές του 2015 και την αυξανόμενη επιρροή του βρετανικού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Νάιτζελ Φάρατζ στους δεξιούς ψηφοφόρους, οι υπουργοί της κυβέρνησης Κάμερον συναγωνίζονται ο ένας τον άλλο στις κορόνες έναντι της ΕΕ και των μεταναστών που βρίσκονται ή επιδιώκουν να βρεθούν στη Βρετανία.

Τελευταίο δείγμα αντιδραστικής πολιτικής έδωσε η υφυπουργός Εξωτερικών Τζόις Ανελάι, που σημείωσε σε ανακοίνωσή της ότι το Λονδίνο δε θα στηρίξει εφεξής τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μεταναστών στην Ανατολική Μεσόγειο, γιατί «αποτελούν ακούσιο παράγοντα έλξης» ... «με αποτέλεσμα περισσότερους τραγικούς και άχρηστους θανάτους». Η Ανελάι πρόσθεσε πως θέση της κυβέρνησης είναι να επικεντρώσει τις προσπάθειες στις χώρες προέλευσης μεταναστών και «να αγωνιστεί εναντίον όσων εξασφαλίζουν το λαθραίο διάπλου» τους...

Την Κυριακή ο υπουργός Αμυνας Μάικλ Φάλον είχε προκαλέσει σάλο δηλώνοντας ότι περιοχές της Βρετανίας «κατακλύζονται από μετανάστες» και ότι οι Βρετανοί «βρίσκονται υπό πολιορκία». Πρότεινε μάλιστα να επιβληθούν κάποιας μορφής «περιορισμοί» σε μετανάστες και άλλους αλλοδαπούς, διαβλέποντας «κίνδυνο να κυριαρχήσουν» - όπως είπε - «στον τοπικό πληθυσμό».

Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός επανέλαβε στη Βουλή των Κοινοτήτων την άρνησή του να πληρώσει η χώρα του τα επιπλέον 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό της ΕΕ, κάνοντας χτες εκπρόσωπο της Κομισιόν να απειλήσει με πρόστιμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ