Κυριακή 26 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αλέξανδρος Μπαλακέρας

Πρόεδρος Συνδικάτου Εργαζομένων Μεταφορών Περιφέρειας Ηπείρου

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Μεταφορών Περιφέρειας Ηπείρου, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, αποφάσισε ομόφωνα σε έκτακτο ΔΣ τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο που θα γίνει την 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το συλλαλητήριο θα είναι η απαρχή μιας σειράς κινητοποιήσεων που θα έχουν ως στόχο τον τερματισμό αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, που η εφαρμογή της έχει ως αποτέλεσμα τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, την κατάργηση του κράτους πρόνοιας, την εξαφάνιση των εργασιακών δικαιωμάτων, την πλήρη διάλυση του συνταξιοδοτικού συστήματος, την κατάργηση του συνδικαλιστικού νόμου κ.τ.λ.

Εδώ στην Ηπειρο, έχουμε το θλιβερό προνόμιο να είμαστε πρωταθλητές στην ανεργία με το ποσοστό της να ξεπερνά το 28%. Η φτώχεια, η ανέχεια, τα υποσιτισμένα παιδιά στα σχολεία είναι φαινόμενα καθημερινότητας στην πιο φτωχή γειτονιά της Ευρώπης.

Στον κλάδο μας, τις μεταφορές, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε όριο. Στο χώρο των ΚΤΕΛ, πριν από ένα μήνα, υπογράφτηκε το ΠΔ 94/14 το οποίο απελευθερώνει πλήρως τις απολύσεις των οδηγών στα ΚΤΕΛ όλης της χώρας. Με ένα ΠΔ το οποίο υπογράφτηκε νύχτα από τον υφυπουργό Μεταφορών, Μ. Παπαδόπουλο, και έχει επίσης την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο χώρο των φορτηγών, η «μαύρη» απλήρωτη εργασία οργιάζει, με εκβιασμούς από τους εργοδότες σε καθημερινή βάση και τους εργαζόμενους ανήμπορους να αντιδράσουν, αφού οι ελεγκτικές υπηρεσίες είναι πλήρως αποδεκατισμένες από προσωπικό και με σαφή εντολή από την κυβέρνηση να είναι υπέρ το δέον «φιλικοί» με τους εργοδότες.

Ολοι, λοιπόν, στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την 1η Νοέμβρη να βροντοφωνάξουμε ότι «δεν πάει άλλο»! Για να έρθουν οι καλύτερες αυτές μέρες που ονειρευόμαστε για τους πολλούς και όχι τους λίγους, που μας πίνουν το αίμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ