Παρασκευή 24 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Συγκέντρωση εκπαιδευτικών έγινε χτες το απόγευμα

Eurokinissi

Στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν χτες το απόγευμα εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής. Οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ κάλεσαν χτες σε κινητοποιήσεις στην Αθήνα και άλλες πόλεις με αιτήματα αιχμής την αύξηση της χρηματοδότησης της Εκπαίδευσης και μαζικούς διορισμούς ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις διαθεσιμότητες, στην κινητικότητα και την «αξιολόγηση», η οποία βρίσκεται σε πορεία υλοποίησης από την κυβέρνηση.

Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ και των σχολικών φυλάκων, που είναι σε διαθεσιμότητα. Στη συνέχεια, οι εκπαιδευτικοί μαζί με φοιτητές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, πορεύτηκαν μέσω της οδού Σταδίου προς τη Βουλή. Επειτα κατευθύνθηκαν προς το πολιτικό γραφείο του υπουργού Παιδείας, Α. Λοβέρδου, όπου συνάδελφοί τους που βρίσκονται εδώ και 15 μήνες σε διαθεσιμότητα πραγματοποιούσαν από νωρίς κατάληψη.

Την πολιτική που συμπιέζει το μορφωτικό δικαίωμα και τις εργασιακές σχέσεις στην Εκπαίδευση κατήγγειλαν οι ταξικές δυνάμεις από το μπλοκ τους. «Μόνιμη δουλειά - μόρφωση - Υγεία. Τώρα κάλυψη όλων των αναγκών», αναγραφόταν στο πανό του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, που κατήγγειλε για μια ακόμα φορά την πολιτική που αφήνει τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, τους εκπαιδευτικούς χωρίς δουλειά. Που σπέρνει υποσχέσεις για διορισμούς και κάλυψη των κενών τη στιγμή που οι διαθεσιμότητες - απολύσεις είναι ήδη πραγματικότητα στην Εκπαίδευση, που οι ελλείψεις ταλαιπωρούν ακόμα τα σχολεία, που χιλιάδες εκπαιδευτικοί δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις οι οποίες διευρύνονται και στο χώρο της Παιδείας. Που πετά τα παιδιά έξω από το «νέο» σχολείο που οικοδομείται, υλοποιώντας τη γραμμή των μονοπωλίων για στροφή της μεγάλης μάζας στην κατάρτιση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ