Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Καημός για τις επιχειρήσεις και τα κέρδη τους

Δεσμεύεται για πλήθος χρηματοδοτικών και «θεσμικών» εργαλείων «επανεκκίνησης» της κερδοφορίας του κεφαλαίου

Για την προσήλωση του ΣΥΡΙΖΑ σε μια δέσμη μέτρων που, κατά την άποψή του, είναι ικανά να δώσουν ώθηση στην ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, διαβεβαίωσε χτες ο βουλευτής και τομεάρχης ανάπτυξης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γ. Σταθάκης. Προσδιόρισε μάλιστα και τους κλάδους που θα ευνοηθούν από μέτρα φορολογικά, στήριξης των επενδύσεων με ζεστό χρήμα κ.ά.

Μιλώντας στον ρ/σ «Real» ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει τρία πράγματα στον τομέα της ανάπτυξης. Πρώτον, η επανεκκίνηση της οικονομίας περνάει μέσα από ένα ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο να κρατήσει ζωντανές τις επιχειρήσεις. Δεύτερον, η οικονομία χρειάζεται αλλαγή και έμφαση στο παραγωγικό μοντέλο. Αρα, προτεραιότητα στους παραγωγικούς τομείς. Γεωργία, μεταποίηση, τεχνολογία και οτιδήποτε άλλο. Αναπροσαρμογή των εργαλείων που έχει το κράτος, αναπτυξιακός νόμος, επενδυτικά ταμεία κ.ο.κ. και συν προσθήκη νέων εργαλείων χρηματοδοτικών, αναπτυξιακή τράπεζα, αλλά και θεσμικών: απλοποίηση του συστήματος αδειοδότησης, γραφειοκρατικά προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν. Τρίτο και βασικότερο ένα φορολογικό σύστημα, το οποίο θα είναι απλό, εύληπτο, συμβατό και κυρίως σταθερό για 5 χρόνια».

Απ' τη σκοπιά των επιχειρήσεων και των τραπεζών σχολίασε σαν «εντελώς παράλογη» την προσέγγιση της τρόικας στο θέμα των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τα «κόκκινα» δάνεια: «Είναι εντελώς παράλογη η προσέγγιση αυτή. Γι' αυτό εμείς βάλαμε τόσο ψηλά στην ατζέντα των εξαγγελιών της Θεσσαλονίκης το θέμα των χρεών που έχουν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά προς τους Ασφαλιστικούς οργανισμούς, εφορίες και τράπεζες». Στην πραγματικότητα βέβαια, «ψηλά στην ατζέντα» του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διευθέτηση των επιχειρηματικών δανείων προς όφελος του εγχώριου κεφαλαίου, ενώ σε ό,τι αφορά τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά το νομοσχέδιο που κατέθεσε αναγνωρίζει το σύνολο των «οφειλών» από τα «μνημονιακά» χαράτσια, παρέχοντάς τους περισσότερες δόσεις για να εξασφαλίσει την αποπληρωμή τους...

Η έγνοια του αυτή «αποτυπώνεται» άλλωστε και στο δελτίο Τύπου, με το οποίο χτες επέκρινε την κυβέρνηση για την «εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα 70 δισ.» και την «απαράδεκτη καθυστέρηση για τη ρύθμισή τους»! Απ' αυτή τη διαδικασία ο ΣΥΡΙΖΑ προσδοκά «να μπει και κάτι στα ταμεία», όπως είχε δηλώσει ο Αλ. Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας ότι η στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης θα βασιστεί και στη φοροεπιδρομή στο ισχνό λαϊκό εισόδημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κόβουν» - «ράβουν» για το κεφάλαιο, στέλνουν το λογαριασμό στο λαό(2019-09-28 00:00:00.0)
Στο λαό η λυπητερή για τα μέτρα στήριξης του κεφαλαίου(2019-09-21 00:00:00.0)
«Πράξεις» για τους επιχειρηματικούς ομίλους, «κυνήγι» στα λαϊκά στρώματα(2017-09-12 00:00:00.0)
Κραυγαλέες ταυτίσεις και ομοιότητες(2014-06-24 00:00:00.0)
Και νέα επιβράβευση των κακοπληρωτών(1997-05-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ