Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΧΗΜΑΤΑ
Βαράνε στον ίδιο στόχο, ανταγωνίζονται για την πρωτοκαθεδρία

Διαβεβαιώσεις στις άλλες δυνάμεις της κεντροαριστεράς ότι το πολιτικό σχήμα που συγκρότησε («Μεταρρυθμιστές»), δεν είναι ανταγωνιστής, αλλά συναγωνιστής τους στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου, ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις αναβαθμισμένο ρόλο στο αστικό πολιτικό σύστημα, παρείχε χτες ο Σπ. Λυκούδης, μιλώντας στον «Αθήνα 9.84».

«Οποιος ανησυχεί για την παρουσία των Μεταρρυθμιστών από αυτόν το χώρο, να μην ανησυχεί, διότι εμείς δεν ήρθαμε ούτε να αφαιρέσουμε από οποιονδήποτε το οτιδήποτε, ούτε να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο από την δυνατότητα και την διάθεση να πάμε όλοι μαζί. Εμείς συγκάτοικοι θέλουμε να είμαστε στο χώρο και όχι ιδιοκτήτες. Πρέπει να δούμε με χαμόγελα και καθαρότητα όλο το θέμα, παρά με ψιλογκρίνιες που δεν χρειάζονται. Δεν μου αρέσει κάποιος - παλιός ή νέος - να θεωρεί ότι έχει στοιχεία ιδιοκτησίας του χώρου. Δεν θέλω να πω και εγώ καμιά κακιούλα...», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενδεχομένως τα περί «γκρίνιας» να καταδεικνύουν τη ΔΗΜΑΡ που δεν είδε με καλό μάτι τη συγκρότηση του σχήματος, ούτε την παρουσία στην ιδρυτική του εκδήλωση στελεχών της όπως η Μ. Ρεπούση ή την έκφραση στήριξης απ' τον Α. Μανιτάκη.

Ο Σπ. Λυκούδης ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντάς το ορθάνοιχτο. «Δεν είναι μέσα στις άμεσες επιδιώξεις μας διότι δεν μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα μέσα από μια τέτοια συνάντηση. Δηλαδή τι μπορούμε να πούμε εμείς, μια τέτοια νέα κίνηση που γεννιέται και με συγκεκριμένες κατευθύνσεις, για το κυβερνητικό πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό δεν σημαίνει ότι είχαμε ποτέ κομμένες γέφυρες. Σε επίπεδο προσώπων, εκτιμώ βαθύτατα και με εκτιμούν νομίζω τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Θα μπορούσαμε άνετα να κουβεντιάσουμε...», ανέφερε.

Την ίδια ώρα, ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξή του («Εφημερίδα των Συντακτών») απέκλειε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν σ' αυτήν τη συνεργασία συμμετέχουν και οι ΑΝΕΛ. «Στις πολιτικές δυνάμεις της προοδευτικής διακυβέρνησης δεν μπορεί να συμπεριληφθούν δυνάμεις της αντιπολιτευτικής δεξιάς, όπως οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, αφού οι πολιτικές τους θέσεις είναι συντηρητικές και δεν συνάδουν με ένα προοδευτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ