Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ
Διαβεβαιώσεις ότι μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του κεφαλαίου

Επιχειρεί να πείσει ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι ικανότερη στην προώθηση των αντεργατικών «μεταρρυθμίσεων»

Από τη συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Πρόεδρο της Αυστρίας

Eurokinissi

Από τη συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Πρόεδρο της Αυστρίας
Διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνησή του μπορεί να συνεχίσει την εφαρμογή των αντιλαϊκών καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, έσπευσε να δώσει και χτες ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, απευθυνόμενος σε ντόπιους και ξένους παράγοντες.

Συγκεκριμένα, χτες το μεσημέρι, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Αυστρίας Heinz Fischer, ο οποίος πραγματοποιεί ανεπίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Ο Αντ. Σαμαράς, αφού αναφέρθηκε στις θυσίες του ελληνικού λαού, διαβεβαίωσε τον Αυστριακό Πρόεδρο ότι συνεχίζει απρόσκοπτα τις «μεταρρυθμίσεις».

Ο H. Fischer συναντήθηκε και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλο, με τον οποίο, εκτός από τα ζητήματα της οικονομίας, συζήτησαν και για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, την οποία οι αστικές τάξεις των δύο χωρών βλέπουν σαν «ενδοχώρα» για τα κεφάλαιά τους. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ευ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό να μοιραζόμαστε μία κοινή αντίληψη για τα Δυτικά Βαλκάνια, για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, μέσα στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας και της κοινής ευρωπαϊκής θέσης. Είχαμε, λοιπόν, την ευκαιρία να συζητήσουμε για όλα αυτά τα θέματα, γιατί η περίοδος είναι γεμάτη προκλήσεις».

Αργότερα, χτες το βράδυ, ο Αντ. Σαμαράς απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, όπου και πάλι επέμεινε για την επιτάχυνση των «μεταρρυθμίσεων», προκειμένου να διασφαλιστεί και να τονωθεί παραπέρα η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων.

Στο ίδιο πλαίσιο, μπροστά σε ένα ακροατήριο από κεφαλαιοκράτες, παρουσίασε τα σχέδιά του να καταστήσει την Ελλάδα έναν «παράδεισο» για τους «επενδυτές», με ευνοϊκά φορολογικά καθεστώτα, εισφοροαπαλλαγές και άλλα κίνητρα, ακόμα φτηνότερη εργασία, αξιοποίηση της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας σε όφελος της διακίνησης των εμπορευμάτων τους στις διεθνείς αγορές, διάνοιξη μιας σειράς τομέων της οικονομίας στη δράση του μεγάλου κεφαλαίου. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην προσπάθεια από πλευράς της κυβέρνησης για αναγνώριση της «βιωσιμότητας» του ελληνικού δημόσιου χρέους, ώστε να απελευθερωθούν κονδύλια για νέες επιδοτήσεις στο κεφάλαιο.

Σε αυτό το φόντο, κατέφυγε και στη γνώριμη επιχείρηση εκφοβισμού του λαού, για να υποκύψει και στα επόμενα αντεργατικά μέτρα, με απειλές ότι αν αμφισβητηθεί η πολιτική του ευρωμονόδρομου και οι επιταγές του για εξυπηρέτηση των αναγκών των μονοπωλιακών ομίλων, τον περιμένει το ...χάος.

Τέλος, δεν παρέλειψε τις ανούσιες για τα λαϊκά συμφέροντα επιθέσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση, καθόλα αποπροσανατολιστικές, εφόσον, με μικροδιαφορές σε ζητήματα διαχείρισης, συγκυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζονται στρατηγικά στην εξυπηρέτηση του εγχώριου κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ