Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραπέμπονται σε δίκη 13 σωφρονιστικοί υπάλληλοι για το βασανισμό μέχρι θανάτου του κρατούμενου Ιλία Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Ποινική δίωξη κατά αγνώστων άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, για τη «Σέχτα Επαναστατών», 4,5 χρόνια μετά τη δολοφονία του Σ. Γκιόλια. Με τη συγκεκριμένη υπόθεση συσχετίστηκαν άλλες τρεις δικογραφίες όπως η έκρηξη έξω από το Αστυνομικό Τμήμα στην Αγία Παρασκευή, η έκρηξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Alter» και η δολοφονία του αστυνομικού Σάββα. Η δίωξη γίνεται με τον «Αντιτρομοκρατικό».

Συνεχίστηκε χτες στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η δίκη για το βαρύτατο τραυματισμό διαδηλώτριας από άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης της 6ης Δεκέμβρη του 2009. Παρά την προσπάθεια να εμφανιστεί ο τραυματισμός της σαν τροχαίο, μάρτυρες που κατέθεσαν και χτες έκαναν λόγο για δολοφονική επίθεση των αστυνομικών κατά διαδηλωτών.

Κινδύνεψε να σκοτωθεί ο ίδιος για να μη χτυπήσει άλλους, οδηγός νταλίκας που - κατά δήλωσή του - διαπίστωσε ότι δεν λειτουργούσαν τα φρένα της νταλίκας στην Εθνική Οδό Λαμίας - Αθήνας, στο ύψος της Αττικής οδού. Οπως προκύπτει από τα σχετικά βίντεο, αρχικά έστρεψε δεξιά το φορτηγό στο χώμα, έξω από το δρόμο, αυτό αναπήδησε και βρέθηκε στη Λωρίδα Εκτακτης Ανάγκης, η οποία όμως - παρανόμως - ήταν κατειλημμένη από άλλα οχήματα, μερικά εκ των οποίων παρέσυρε πριν και πάλι προσπαθήσει να βγάλει εκτός δρόμου το φορτηγό. Τελικά, από τη μερική ανατροπή του, μέρος του φορτίου του έπεσε σε παρακείμενα οχήματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ