Τετάρτη 22 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΛ. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ
Φωνάζει ότι είναι «δημοκράτης» και αντικομμουνιστής

Σε προσπάθειες να κρύψει τον αποκρουστικό ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, κατέφυγε ο προφυλακισμένος βουλευτής της φασιστικής οργάνωσης Ηλ. Κασιδιάρης, σηματοδοτώντας ίσως και κάποιες διεργασίες που συντελούνται στο εσωτερικό της.

Σε συνέντευξή του στο διαδίκτυο, αναμασούσε την καραμέλα ότι η ΧΑ είναι «εθνικιστικό πατριωτικό κόμμα που πιστεύει στην Δημοκρατία (...) και δεν έχει καμία σχέση με τον ναζισμό». Βέβαια, η ΧΑ έχει αποδειχτεί ότι είναι μια φασιστική - ναζιστική οργάνωση, γέννημα - θρέμμα του συστήματος, υμνητής του Χίτλερ και των ναζί, με εγκληματική δράση ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνοντας το ρόλο της φασιστικής ΧΑ ως εργαλείου του συστήματος στην επίθεσή του ενάντια στο ΚΚΕ και το ταξικό εργατικό - λαϊκό κίνημα, ο Ηλ. Κασιδιάρης δεν έχασε την ευκαιρία να καταφύγει και στον ωμό και πρωτόγονο αντικομμουνισμό, ανατροφοδοτώντας τη βολική για το σύστημα θεωρία των «δύο άκρων». Συγκεκριμένα είπε ότι η ΧΑ είναι «ενάντια όσων διέπραξαν εγκλήματα πολέμου, μέσα σε αυτούς είναι ο Χίτλερ, αλλά είναι και ο Στάλιν να μην είμαστε μονόπλευροι. Είμαστε κατά του ναζισμού, είμαστε κατά του Στάλιν (...) καταδικάζουμε και αποκηρύσσουμε τον ναζισμό και όσους εγκλημάτησαν κατά της ανθρωπότητας όπως ο Χίτλερ και ο Στάλιν ή ο Μάο Τσε Τουνγκ». Η επίσημη κρατική πολιτική της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ