Κυριακή 19 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνδικαλιστές από την Υγεία καλούν στο συλλαλητήριο

Τάσος Αντωνόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Λαϊκό Νοσοκομείο: «Χαιρετίζουμε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη, που κινείται δυνατά, με ένα κίνημα καθαρό, απέναντι σε όλη αυτή την ανθρωπιστική κρίση που έχουν φέρει στη χώρα μας η ΕΕ, το ΔΝΤ, η τρόικα με τα ντόπια κυβερνητικά εξαπτέρυγά της. Οχι μόνο συντάσσομαι αλλά και συμπαρατάσσομαι σε ό,τι κινείται απέναντι σε αυτά, στη δύσκολη στιγμή που περνάει ο λαός και η χώρα μας. Καλούνται αυτή την ημέρα, και όχι μόνο, να γεμίσουν οι πλατείες της αντίστασης απέναντι σε αυτούς που θέλουν να καθυποτάξουν το φρόνημα του λαού και να τον καταδικάσουν στη μιζέρια, τη φτώχεια, την ανεργία και την καπιταλιστική τους κρίση να την πληρώσουμε για άλλη μια φορά εμείς».

***

Χρήστος Αντωνίου, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Κωνσταντοπούλειου νοσοκομείου Ν. Ιωνίας «Η Αγία Ολγα»: «Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη. Αντιδρώντας στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΔΝΤ, που η πολιτική της στο πέρασμά της έχει αφήσει εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους και ανασφάλιστους και εργαζόμενους που ζουν με μισθούς πείνας. Παλεύουμε να καταργήσουμε όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους, που σκοπό έχουν τη μείωση των παροχών και των συντάξεων. Κατάργηση των φοροληστρικών νόμων (ΕΝΦΙΑ). Να καταργήσουμε την αξιολόγηση, που σκοπό έχει την απόλυση. Να καταργήσουμε την ΕΣΑΝ που μετατρέπει τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις. Παλεύουμε τέλος για ένα σύστημα Υγείας που να μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτου εθνικότητας και οικονομικής δυνατότητας. Συνάδελφοι, όλοι στο συλλαλητήριο».

***

Βούλα Πάκου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚΑΤ: «Τα προβλήματα και στο ΚΑΤ είναι εκρηκτικά. Τα νοσοκομεία ΑΕ, ξεκάθαρα απαιτούν εργαζόμενους με 450 ευρώ μισθό και ασθενείς με βαθιά το χέρι στην τσέπη. Την ίδια ώρα που η επιστήμη δίνει τεράστιες δυνατότητες για την ποιότητα της Υγείας, το απαραίτητο για τα Νοσοκομεία της "αγοράς" είναι το ΑΦΜ. Ξέρουμε ότι τίποτα δε μας χαρίστηκε. Οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα που είχαμε, κερδήθηκαν με πολλούς σκληρούς αγώνες και θυσίες της τάξης μας. Στη μιζέρια και την ηττοπάθεια, αντιπαραβάλλουμε την ελπίδα των ταξικών και οργανωμένων αγώνων, της αλληλεγγύης και της καθολικής σύγκρουσης σε όλα τα επίπεδα! Στις αυταπάτες του λιγότερου κακού, αντιπαραβάλλουμε την αλήθεια της ιστορίας των αγώνων του λαού μας, που μόνο αυτοί ανέτρεψαν την βαρβαρότητα. Δεν πάμε για να ανακόψουμε μόνο την επίθεση! Πάμε και για να αποσπάσουμε, να κερδίσουμε. Από εμάς εξαρτάται! Απαιτούμε λύσεις με βάση τις σημερινές μας ανάγκες. Ολοι στο συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη».

***

Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»: «Με αιχμή τα σοβαρότατα ζητήματα της ανεργίας και της μείωσης του εισοδήματος που επιδεινώθηκαν δραματικά από την καπιταλιστική κρίση, συμπαρατασσόμαστε με τα εκατοντάδες σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που καλούν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, αναδεικνύοντας ιδιαίτερα το αίτημα για δημόσια και δωρεάν υψηλού επιπέδου Υγεία - Πρόνοια για όλους τους εργαζόμενους - συνταξιούχους - ανέργους - ανασφάλιστους! Καλούμε όλους τους συναδέλφους υγειονομικούς να δώσουν ηχηρό «παρών» ώστε η 1η Νοέμβρη ν' αποτελέσει ένα στιβαρό βήμα στη δύσκολη πορεία της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος. Να δώσει θάρρος. Να ανοίξει το δρόμο για νέους πιο αποφασιστικούς - νικηφόρους αγώνες!»

***

Τασούλα Παπαδογιαννάκη, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα & Παιδοπόλεις»: «Εργαζόμενοι στα κέντρα Προστασίας παιδιού μαζί με όλους τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, γυναίκες, νέους σε ξεσηκωμό. Η αντιλαϊκή επίθεση δεν εξαιρεί κανέναν. Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στη συγκυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ και τους επιχειρηματικούς ομίλους που σφαγιάζουν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας. Συμμετέχοντας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη να πλημμυρίσει η Αθήνα από φωνές αντίστασης. Δε δεχόμαστε να ζήσουμε με ψίχουλα. Στην οργάνωση η Δύναμη, στον αγώνα η Ελπίδα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ