Σάββατο 18 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Νέα επιχείρηση τρομοκράτησης μαθητών στο 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας

Την επιστράτευση Αστυνομίας και εισαγγελέα απέναντι στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας καταγγέλλει η Τομεακή Οργάνωση Φθιώτιδας της ΚΝΕ. Στο συγκεκριμένο σχολείο πραγματοποιούνταν από την Τετάρτη 15 Οκτώβρη κατάληψη και προχτές κλήθηκαν Αστυνομία και εισαγγελέας, που με πρόσχημα τη διατάραξη της κοινής ησυχίας οδήγησαν στο τμήμα μαθητές και δύο μητέρες μαθητών για αμέλεια ανηλίκου.

«Οπως πέρυσι, που ήταν το πρωτόγνωρο γεγονός της προσαγωγής 20 μαθητών, έτσι και φέτος, τους κράτησαν πίσω από τα κάγκελα γιατί πάλευαν για το αυτονόητο, για τα δικαιώματά τους στη μόρφωση και τη ζωή, για το δικαίωμά τους να μάθουν μια τέχνη. Αυτό είναι το "αδίκημα" που διέπραξαν... πάλευαν με τα οξυμένα προβλήματα που η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δημιούργησε καταδικάζοντάς τους στην αμορφωσιά και τη φτώχεια», αναφέρει η ΤΟ Φθιώτιδας της ΚΝΕ στην ανακοίνωσή της.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι η τρομοκράτηση των αγωνιστών μαθητών, των μαθητών που σηκώνουν κεφάλι ενάντια στα αντιλαϊκά σχέδια. Αυτή έχει την πρώτη ευθύνη», σημειώνει η ΤΟ Φθιώτιδας της ΚΝΕ καλώντας, στην προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών, «να συναντήσουν απέναντί τους το μαζικό, οργανωμένο, συντονισμένο αγώνα όλων των μαθητών των ΕΠΑΛ, των μαθητών των Ενιαίων Λυκείων, των γονιών, των εκπαιδευτικών, όλων των εργαζομένων. Καλούμε τον εργαζόμενο λαό και τους νέους της πόλης να καταδικάσουν με κάθε τρόπο τον αυταρχισμό και την καταστολή της κυβέρνησης, να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των μαθητών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ