Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέο αντικομμουνιστικό ρεσιτάλ από τους χρυσαυγίτες

Το Ιδιώνυμο και τις διώξεις των κομμουνιστών εκθείασε βουλευτής της φασιστικής οργάνωσης

Ευκαιρία για να δείξουν για άλλη μια φορά το αντικομμουνιστικό τους μένος βρήκαν χτες οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με την εκδήλωση που έγινε στη Βουλή αφιερωμένη «στη μνήμη του Ελευθερίου Βενιζέλου, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννησή του».

Ο βουλευτής της ΧΑ, Αν. Γρέγος, κατέγραψε στα «θετικά» όπως είπε του Ελ. Βενιζέλου ότι «υπήρξε σφόδρα αντικομμουνιστής - κι αυτό καταχωρείται σαν ένα από τα θετικά του - και είχε θεσπίσει το περίφημο "Ιδιώνυμο", με το οποίο άνοιξε ο δρόμος για διώξεις σε βάρος των αριστερών»! Βέβαια, δεν παρέλειψε να εκθειάσει τον δικτάτορα Ι. Μεταξά ο οποίος κατά το χρυσαυγίτη βουλευτή ήταν συνεχιστής «της φιλόδοξης εργατικής νομοθεσίας» του Ελ. Βενιζέλου.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, μιλώντας στην εκδήλωση σημείωσε ότι «ο Ελ. Βενιζέλος υπήρξε ο πιο σημαντικός και ικανός πολιτικός εκπρόσωπος της αστικής τάξης στην Ελλάδα». Ακριβώς για να διαφυλάξει τα συμφέροντα της αστικής τάξης, επιδόθηκε, όπως τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, σε «καταστολή κατά του ταξικού εργατικού κινήματος και του ΚΚΕ που την εποχή εκείνη έλαβε πρωτόγνωρες διαστάσεις».

«Επί Βενιζέλου» σημείωσε, «συγκροτήθηκε η Διεύθυνση Ειδικής Ασφάλειας το 1929. Επανήλθε ο θεσμός των Επιτροπών Ασφαλείας το 1931. Επιτροπές Ασφαλείας οι οποίες είχαν οργιάσει επί παγκαλικής δικτατορίας. Απαγορεύθηκε το δικαίωμα της απεργίας στους δημόσιους υπαλλήλους. Απαγορεύθηκε και τυπικά, γιατί βρισκόταν συνεχώς υπό δίωξη, ο "Ριζοσπάστης". Διαλύθηκε η Ενωση Νομικών, γιατί αποκάλυψε τα βασανιστήρια που γίνονταν στους κομμουνιστές κρατούμενους στις φυλακές ΑΒΕΡΩΦ. Και, βεβαίως, υπήρξε και το περιβόητο Ιδιώνυμο, νόμος που ποινικοποιούσε ακόμα και τη σκέψη. Με το Ιδιώνυμο διώχθηκαν χιλιάδες αγωνιστές, όχι μόνο κομμουνιστές, αλλά και άλλοι προοδευτικοί άνθρωποι, αγωνιζόμενοι εργάτες, ακόμα και οπαδοί του κόμματος των φιλελευθέρων. Δεκάδες Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα διαλύθηκαν. Οι εκπαιδευτικοί διώχθηκαν για τα φρονήματά τους, απολύθηκαν από τις δουλειές τους».

Δίνοντας την απάντηση στα όσα είπε ο Αν. Γρέγος, επισήμανε: «Βεβαίως όλα αυτά η Χρυσή Αυγή και σήμερα τα επικροτεί και έδειξε για άλλη μια φορά από τη μια την αντικομουνιστική της υστερία και από την άλλη την απεριόριστη ευγνωμοσύνη της στο δικτάτορα Μεταξά. Επιβεβαιώνει το ρόλο και τη θέση της σαν εκπρόσωπος του φασισμού και του ναζισμού. Αξιος ο μισθός της».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ