Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Εμπαίζουν το λαό με «φιλάνθρωπες» μπίζνες

Ανακοίνωση της ΤΟ Λάρισας του ΚΚΕ

Προγραμματική σύμβαση με τη ΜΚΟ «ΧΑΡΑ Ι» για την κατασκευή του ξενώνα παιδιών με αυτισμό, με χρήματα από το ΕΣΠΑ, προωθεί η Δημοτική Αρχή Λάρισας (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ), ενώ, στο πλαίσιο της λεγόμενης δράσης «ενάντια στη φτώχεια», από κοινού με την ΜΚΟ «Ανθρωπομάνια» και την εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «ΘΕΣΙΣ» (σύμβουλο επιχειρήσεων, εκπονητή και υλοποιητή προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, με συνεργάτες, μεταξύ άλλων, τον ΣΕΒ και την ΕΣΕΕ), οργανώνουν, σήμερα Παρασκευή, συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για τη στήριξη των κοινωνικών παντοπωλείων και φαρμακείων.

Κι όλα αυτά λίγες μέρες μετά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις που έκανε η Δημοτική Αρχή μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, απαντώντας στις καταγγελίες των δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ότι στόχος και της νέας δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κάλυψη των ελλείψεων σε μια σειρά τομείς ευθύνης του κεντρικού κράτους (κυβέρνηση) όπως η Παιδεία, η Υγεία, η Πρόνοια, κλπ., από την «εθελοντική δράση» μέσω ΜΚΟ και την κοινωνική επιχειρηματικότητα μέσω Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ).

Σε ανακοίνωσή της γι' αυτό το ζήτημα η ΤΟ Λάρισας του ΚΚΕ επισημαίνει: «Πέρα από τον αποπροσανατολιστικό ρόλο που παίζουν τέτοιου είδους δράσεις για τα πραγματικά αίτια της φτώχειας, παραπέμπουν τη λύση και αυτού του προβλήματος στις τσέπες του λαού, συγκαλύπτοντας τους πραγματικούς υπαίτιους της φτώχειας, που είναι τα μονοπώλια και το καπιταλιστικό σύστημα συνολικά.

Βέβαια, πώς θα ήταν δυνατόν κάτι διαφορετικό από οργανώσεις και φορείς που αποδέχονται τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος, τον ευρωενωσιακό μονόδρομο και χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και τα κρατικά ταμεία; Αποδεικνύεται πλήρως η κοροϊδία της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο λαό, η οποία ενώ σφιχταγκαλιάζεται με τις ΜΚΟ, πριμοδοτώντας τη διαπιστωμένη από άπειρες περιπτώσεις εκφυλιστική τους δράση, διαβεβαίωνε για το αντίθετο. Η στάση της αυτή, ταυτόχρονα, είναι αποκαλυπτική για το ρόλο που φιλοδοξεί να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες, για την αντιμετώπιση της εξαθλίωσης του λαού με ψίχουλα, εθελοντισμό και ελεημοσύνη.

Οι πολιτικές στο Δήμο Λάρισας δεν διαφέρουν από τις πολιτικές που φιλοδοξεί να προωθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κυβερνητική εξουσία, αποτελούν δείγμα γραφής και πιστή εφαρμογή τους.

Οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από διάφορες οργανώσεις που κάνουν μπίζνες με τα λαϊκά προβλήματα, από τους μονοπωλιακούς ομίλους και το πολιτικό τους προσωπικό. Με σχέδιο και αγώνα οργανωμένα να απαιτήσουν από την Τοπική Διοίκηση (δήμος) και την κυβέρνηση, άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των λαϊκών στρωμάτων, όπως επίδομα ανεργίας για όλους, επιδότηση ενοικίου, απαλλαγή από δημοτικά τέλη, χορήγηση από το κράτος με κεντρική διάθεση τροφίμων - ένδυσης - υπόδησης, κατάργηση των τροφείων κτλ.

Ας έχουν υπόψη τους όλοι εκείνοι οι υπερασπιστές του καπιταλιστικού συστήματος, αλλά κατά τα άλλα "ευαίσθητοι" με τη φτώχεια που γεννάει το σύστημά τους ότι η γνήσια έκφραση της λαϊκής αλληλεγγύης εκδηλώνεται καθημερινά από χιλιάδες εργαζόμενους που δεν αρκούνται σε επετειακές εκδηλώσεις συγκάλυψης των υπευθύνων. Με τη συσπείρωσή τους στα συνδικάτα, με τη δράση Λαϊκών Επιτροπών σε κάθε γειτονιά, με κοινή οργάνωση εργατών - αυτοαπασχολούμενων - φτωχών αγροτών - νεολαίας - γυναικών παλεύουν καθημερινά ώστε κανένα λαϊκό σπίτι να μη μείνει χωρίς ηλεκτρικό και νερό, για να μην παγώσει και πεινάσει καμιά λαϊκή οικογένεια το χειμώνα που έρχεται, να μην προχωρήσουν πλειστηριασμοί και κατασχέσεις.

Δυναμώνοντας και ενισχύοντας το ΚΚΕ, το μόνο Κόμμα όπου μπορεί να στηριχθεί ο λαός, να βρει δικαίωση στις προσδοκίες του, ολόπλευρη βοήθεια στην οργάνωσή του. Μέσα σ' αυτό τον αγώνα θα σφυρηλατηθεί η Λαϊκή Συμμαχία που θα ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές στην οικονομία, στην εξουσία και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ