Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Συντηρεί την αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση

Στο φόντο της αποπροσανατολιστικής και κάλπικης διπολικής αντιπαράθεσης, που χτες τροφοδοτήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ με νέες καταγγελίες για τα τραπεζικά δάνεια της ΝΔ, ο Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε με τα προεδρεία των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων. Με την ευκαιρία υποστήριξε την ανάγκη αντιμετώπισης της κρίσης που ταλανίζει το αστικό πολιτικό σύστημα αλλά και τη δικαιοσύνη, και αποκατάστασης της εμπιστοσύνης του λαού απέναντί τους, εννοώντας στην πραγματικότητα χειραγώγηση του λαού με αλλαγές, που όμως θα αφήνουν ανεπηρέαστο τον ταξικό τους χαρακτήρα.

Το βράδυ στη συνεδρίαση της ΠΓ του κόμματος ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για «πρωτοφανές αδιέξοδο στο οποίο η κυβέρνηση οδηγεί τον τόπο» και ζήτησε προσφυγή στις κάλπες. Πρόσαψε στον πρωθυπουργό σχεδιασμούς κλιμάκωσης της έντασης και προσπάθεια αποσταθεροποίησης, κατηγορώντας τον που απέρριψε την πρόταση για «συντεταγμένη και ομαλή προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία». Αλλά και κατηγόρησε τα κυβερνητικά στελέχη ότι «επαναφέρουν σενάρια που βάζουν σε κίνδυνο τις καταθέσεις των πολιτών», υποστηρίζοντας πως «η προσπάθεια της κυβέρνησης να υπονομεύσει το ΣΥΡΙΖΑ δε θα αποσταθεροποιήσει τη χώρα».

Στο ρ/σ Βήμα παραχώρησε συνέντευξη χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, που σήμερα έχει κληθεί από την Εισαγγελία για κατάθεση σχετικά με τα όσα είπε περί πιέσεων σε βουλευτές για επηρεασμό της στάσης τους, επικαλούμενος δημοσίευμα στον Τύπο. Χτες, υπεραμύνθηκε των δηλώσεών του και κατήγγειλε με τη σειρά του τις «επικίνδυνες δηλώσεις» στελεχών της ΝΔ ότι «τα ATM θα μείνουν άδεια» στην περίπτωση που αναδειχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Ανοιχτοί σε συζήτηση με την κυβέρνηση

Εκτίμησε δε ότι η ΝΔ συνειδητά επιλέγει αυτήν την τακτική, για «να μπορέσει να καλύψει το "κάζο" που έπαθε με το ΔΝΤ». Δε διευκρίνισε ωστόσο τους λόγους για τους οποίους την ίδια ακριβώς εφαρμόζει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εξηγώντας τι εννοεί λέγοντας «κάζο», ο Π. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι η έξοδος από το μνημόνιο και το ΔΝΤ παραπέμπεται στο μέλλον. Ταυτόχρονα, επέκρινε την κυβέρνηση ότι δε συζητά, ενώ θα έπρεπε, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, να συζητά τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν την κατάσταση των καπιταλιστικών οικονομιών που συνθέτουν την ΕΕ και το πώς θα αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της ΕΕ το «ελληνικό πρόβλημα».

Πάντως ο Π. Σκουρλέτης επιχείρησε να διασκεδάσει κάπως τις εντυπώσεις, δηλώνοντας πως όποιος βουλευτής στηρίξει την κυβερνητική πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας δε σημαίνει ότι θα το κάνει έναντι ανταλλάγματος. «Αυτά τα λένε στελέχη από την κυβερνητική πλευρά, απ' ό,τι έχω ακούσει, και προκαλούν τα γέλια... Μα ποιος το είπε αυτό; Ακούσατε κανέναν από το ΣΥΡΙΖΑ να το λέει αυτό; ... Δεν έχει ειπωθεί ούτε έτσι, ούτε αλλιώς. Εγώ άκουσα κυβερνητικούς βουλευτές να τα λένε αυτά.. Και επαναλαμβάνω ότι τα λένε σκόπιμα...», ήταν η δήλωσή του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται η εσωκομματική αντιπαράθεση(2023-11-03 00:00:00.0)
Αναπροσαρμογές μέσω ανασχηματισμού(2016-10-27 00:00:00.0)
Πρόσφερε «άλλοθι» στην αντιλαϊκή πολιτική και υπηρεσίες στη λαϊκή χειραγώγηση(2016-10-18 00:00:00.0)
Με «άρωμα» ψηφοθηρίας η προετοιμασία για τη ΔΕΘ(2014-09-06 00:00:00.0)
Ανούσιες λογομαχίες, ενώ αμφότεροι προσκυνούν τους «θεσμούς» της ΕΕ(2014-01-09 00:00:00.0)
Καβγάδες για το «πάπλωμα»(2013-11-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ