Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κινητοποιήσεις γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν χτες το πρωί μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης, με αιτήματα την κάλυψη των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς, βιβλία, υλικοτεχνική υποδομή, την άμεση επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς για όλους τους μαθητές, ενώ κατήγγειλαν και την κατάργηση τμημάτων των ΕΠΑΛ και την τράπεζα θεμάτων.

Με αποφάσεις τους συμμετείχαν μαθητές του 12ου Λυκείου, του 8ου Λυκείου και των Λυκείων Καλοχωρίου και Θέρμης, επίσης συμμετείχαν μαθητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Αγωνιστικών Ομάδων Σχολείων.

Νωρίτερα, το πρωί, γονείς σχολείων του δήμου Παύλου Μελά πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων απαίτησαν κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς, αλλά και προσλήψεις τραπεζοκόμων για τη λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων.

Σήμερα στην Κεφαλονιά και την Κρήτη

Το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία, οι ανάγκες των σχολείων και των μαθητών, οι αναδιαρθρώσεις στην παιδεία και τα ζητήματα που ακόμα αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι μαθητές, βρίσκονται στο επίκεντρο της κινητοποίησης που διοργανώνουν σήμερα η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, η Ενωση Γονέων και Μαθητικά Συμβούλια. Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. έξω από την πρώην Νομαρχία και, για τη συμμετοχή σε αυτή, το ΔΣ της ΕΛΜΕ - ΚΙ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας.

Κινητοποίηση για την παιδεία διοργανώνεται σήμερα στις 7 το απόγευμα και στο Ηράκλειο Κρήτης, στην πλατεία Λιονταριών. Στην κινητοποίηση καλούν η Ενωση Γονέων Ηρακλείου, το Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης «Γαλάτεια Καζαντζάκη», το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ηρακλείου. Με κοινή τους ανακοίνωση καλούν «όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές, τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς να οργανώσουν την πάλη τους για το δικαίωμα στη μόρφωση! Καλούμε όλα τα σωματεία να κάνουνε υπόθεση δική τους το μέλλον και τη μόρφωση που θα έχει το παιδί τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ