Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Μοιράζεται με τους ΑΝΕΛ την αγωνία για την καπιταλιστική ανάκαμψη

«Πολλά κοινά σημεία» εντόπισε ο Αλ. Τσίπρας ανάμεσα στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για τα «κόκκινα» δάνεια, μετά τη χτεσινή συνάντηση με τον Π. Καμμένο. Λίγο πριν, ο Ν. Παππάς, διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, προεξοφλούσε την παρουσία στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ευρύτερων δυνάμεων, απειλώντας όσους στηρίξουν την πρόταση της κυβέρνησης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι έτσι θα κόψουν τις γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ, που προφανώς θα παραμείνουν ανοιχτές σε κάθε άλλη περίπτωση.

Σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια, ο Αλ. Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εντάσσονται στο γενικότερο σχεδιασμό για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης και μακράν απέχουν από το να ανακουφίζουν τα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά.

Η πρόταση των ΑΝΕΛ «βρίσκεται σε παράλληλο μήκος κύματος και με τις δικές μας προγραμματικές επεξεργασίες, έτσι όπως τις παρουσιάσαμε άλλωστε και στη ΔΕΘ. Για την αναγκαία εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος αλλά και για να υπάρξει μια αναπτυξιακή προοπτική, μια προοπτική τόνωσης της ρευστότητας για να επανεκκινήσει η οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι αν η πρόταση έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ θα την υπερψηφίσει.

Ο Αλ. Τσίπρας, διατηρώντας ανοιχτό ένα δίαυλο επικοινωνίας με τους ΑΝΕΛ, δεν έκρυψε ότι τη συνάντηση απασχόλησε και το ζήτημα της «αναγκαίας, κατά τη δική μας εκτίμηση, σύγκλισης απόψεων διαφορετικών δυνάμεων, από διαφορετικές οπτικές γωνίες προκειμένου να σταματήσει η καταστροφική πολιτική του μνημονίου, άμεσα, και να προχωρήσουμε στην ανόρθωση της οικονομίας, στην επανεκκίνηση της οικονομίας».

Σε ό,τι αφορά το λαό ξεκαθάρισε για πολλοστή φορά ότι τα όποια μέτρα θα αντιγράφουν αυτά της συγκυβέρνησης και θα αφορούν αποκλειστικά σε φαινόμενα ακραίας φτώχειας, όσους «βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας».

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, μιλώντας χτες στον ΣΚΑΪ, πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι η επιτήρηση της ΕΕ για την απαρέγκλιτη τήρηση της αντιλαϊκής της στρατηγικής «θα υπάρχει, αλλά όχι σαν αυτή της τρόικας»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ