Σάββατο 11 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«ΑΝΘΡΩΠΟΙ - ΧΡΩΜΑ + ΣΙΔΕΡΟ»
Εγκαινιάστηκε η Εκθεση στο Πέραμα

Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, εγκαινιάστηκε χτες, για 8η χρονιά η Εκθεση Εικαστικών Τεχνών και Φωτογραφίας «Ανθρωποι - χρώμα + σίδερο». Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν με έργα τους 210 εικαστικοί καλλιτέχνες και φωτογράφοι. Οι καλλιτέχνες που προτάσσουν το σύνθημα «οι αγώνες είναι τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του», έρχονται σε επαφή με τα σωματεία της Ζώνης, επισκέπτονται τη Ζώνη, φωτογραφίζουν, ζωγραφίζουν, μιλούν με τους εργάτες.

Ο επισκέπτης μπορεί να δει έργα ζωγραφικής, τρισδιάστατα γλυπτά, έργα χαρακτικής, φωτογραφίες και βίντεο. Ολα τα έργα είναι εμπνευσμένα από τον αγώνα της εργατικής τάξης και απευθύνονται σε αυτήν.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Μάνος Χατζιδάκις συνήθιζε να λέει ότι: "ο Πολιτισμός έχει δύο κινδύνους, το λαϊκισμό και τον ελιτισμό". Αυτή η έκθεση εδώ στο Πέραμα, που γίνεται για 8η συνεχή χρονιά, βρίσκεται πολύ μακριά από τέτοιους κινδύνους. Γιατί δένει τη λαϊκότητα, την απλότητα με τη μεγαλοσύνη, το μεγαλείο της πάλης του λαού μας, τη συλλογικότητα με την ατομική προσωπική συμβολή του κάθε καλλιτέχνη, του κάθε εργάτη, που συμμετέχει σ' αυτήν εδώ τη διαδικασία».

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής εκδήλωσης, μίλησαν ο Σ. Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και από την Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών «Πέρα(σ)μα» ο Χαρ. Δαραδήμος. Στην έκθεση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας της οποίας ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας απηύθυνε χαιρετισμό.

Η χτεσινή πρώτη μέρα της Εκθεσης έκλεισε με τη διοργάνωση μουσικής βραδιάς με το «Λιμάνι», σχήμα αποφοίτων του Μουσικού Λυκείου Πειραιά.

  • Ο Δ. Κουτσούμπας στα εγκαίνια της Εκθεσης
    Ο Δ. Κουτσούμπας στα εγκαίνια της Εκθεσης
    Κάλεσμα σε σωματεία και εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην έκθεση εικαστικών «Ανθρωποι - χρώμα + σίδερο» στο Πέραμα, απευθύνει το ΠΑΜΕ.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ